DRASTIČAN PORAST BROJA ZARAŽENIH U CRNOJ GORI: Inficirano još 496 osoba, preminulo 7 pacijenata

M. S.

02. 11. 2020. u 18:03

DRASTIČAN rast zaraženih korona virusom u Crnoj Gori u odnosu na nedelju.

ДРАСТИЧАН ПОРАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ У ЦРНОЈ ГОРИ: Инфицирано још 496 особа, преминуло 7 пацијената

Foto Depositphotos

U ponedeljak ih je posle analize 1,299 uzoraka bilo čak 496 pozitivnih, a evidentirana je smrt sedam pacijenata, od kojih su dva preminula u bolnici u Baru, koliko I u Kliničkom centru Crne Gore i po jedan pacijent je preminuo u bjelopoljskpoj bolnici, nikšićkoj i u Domu zdravlja u Tivtu.

Ukupan broj preminulih povezanih sa kovid-19 infekcijom od početka juna meseca iznosi 311, a od početka godine 320.

U poslednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 240 pacijenta.

Na korona virus je pozitivno 75 zdravstvenih radnika od kojih su pet nezdravstveni radnici koji rade u sistemu zdravstva.

Najviše zaraženih je iz Podgorice - 225, a potom slede Nikšić - 61, Budva - 39, Bijelo Polje - 25, Berane - 23, Bar - 22, Ulcinj - 21, Kotor - 20, Cetinje - 17, Herceg Novi - 16, Pljevlja - 9, Rožaje - 6, Mojkovac - 5, Kolašin - 4, Danilovgrad - 2, Tuzi - 1.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Senad Begić na pres konferenciji Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti kazao je ne vidi drugi izlaz iz ove situacije osim pooštravanja mera.

- Mislim da je to svima jasno. Onome kome to nije jasno, treba da bude jasno. Da li će do pooštravanja doći, ne znam. Ja bih to kao epidemiolog i član ove zajednice doživeo kao lični poraz. Zato što je prošlo ovoliko vremena, mi se borimo sa istim virusom, preporuke su iste, mjere prevencije su iste, i devet mjeseci nismo u stanju da shvatimo neke jednostavne stvari. Očigledno da izlaza drugog nema ako dođe do eksponencijalnog rasta novoobolelih - kazao je Begić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)