SAOPŠTENJE EPARHIJE: Nakon informacije da Joanikije ima koronu dali ove informacije

Марија Стевановић
Marija Stevanović

03. 11. 2020. u 21:38

INFORMATIVNA služba Eparhije budimljansko-nikšićke oglasila se po pitanju zdravstvenog stanja vladike Joanikija.

САОПШТЕЊЕ ЕПАРХИЈЕ: Након информације да Јоаникије има корону дали ове информације

Foto: M. Sekulović

- Sa obzirom na medijske napise koji su večeras izazvali veliku zabrinutost vernog naroda, želimo da ovim putem izvestimo javnost o zdravstvenom stanju Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je tokom današnjeg dana vladika osetio malaksalost uz konstatovanu blago povišenu telesnu temperaturu. Neposredno zatim vladika se samoizolovao u Đurđevim Stupovima, katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke.

- Nakon opsežnog fizikalnog pregleda i laboratorijskih nalaza, lekari su konstatovali da je fizikalni nalaz po sistemima uredan i da su faktori zapaljenja u fiziološkim granicama - dodaje se u saopštenju.

Nakon ordinirane simptomatske terapije (lekovi za obaranje temperature i vitamini) vladika nema povišenu telesnu temperaturu i oseća se dobro. Za sutra je planirana dalja dijagnostika (skener pluća i virusološko testiranje na novi korona virus - PCR, koja je jedina zvanična dijagnostička metoda na osnovu koje se izdaje nalaz na kovid 19).  

Episkop je pod budnim nadzorom lekara koji će redovno pratiti njegovo zdravstveno stanje.

- Pozivamo javnost da se o zdravstvenom stanju Episkopa informiše isključivo preko zvaničnih glasila Eparhije budimljansko-nikšićke i Mitropolije crnogorsko-primorske - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici