Doktorka koja je lečila Amfilohija saslušana zbog oca Mitrovića

Tanjug

04. 11. 2020. u 19:05

NAČELNICA Pulmološke klinike Kliničkog centra Crne Gorana, Jelena Borovinić Bojović, saslušana je danas u Centru bezbednosti Podgorica i naglasila da nema nikakvih saznanja o tvrdnjama nekih medija da je starešina hrama Hristovog vaskrsenja Dragan Mitrović, zaražen koronom, navodno napustio bolnicu i prisustvovao sahrani mitropolita Amfilohija.

Докторка која је лечила Амфилохија саслушана због оца Митровића

Klinički centar Crne Gore

Borovinić Bojović je, navode podgoričke Vijesti, saslušana u svojstvu građanke. "Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu već je dao nalog policiji da prikupi određene podatke i obaveštenja u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti predmetnog događaja i donošenja odluke", saopšteno je Vijestima iz ODT.

Borovinić Bojović potvrdila je podgoričkom dnevniku da je saslušana i istakla da smatra da je ceo postupak koji se protiv nje vodi, kako kaže, "krajnje neutemeljen, maliciozan i očigledno predstavlja očajnički atak odlazećeg režima".

Ona je Vjestima rekla da su policijski inspektori bili korektni i profesionalni.

- Ja sam lekar koji leči najteže obolele od kovida od početka epidemije i nikada nisam bila član NKT-a, niti Kriznog štaba, niti sam dužna da odgovaram na pitanja vezana za organizaciju rada u KC CG -  kazala je Borovinić Bojović.

Dodala je da je "jasno o kakvoj je farsi reč".

Podsetila je da pojedini članovi NKT-a i Kriznog štaba, koji su pozivali i prisustvovali tzv "patriotskim skupovima", nikada i ni u jednom svojstvu nisu pozvani da daju bilo kakvu izjavu.

- Ja sam danas u okviru svoje izjave ponovila da prema mojim saznanjima pacijent, otac Dragan Mitrović, nije napuštao Kovid centar, niti je napuštao KC CG, niti sam ga ja videla prilikom ispraćaja i sahrane mitropolita Amfilohija. Sve ostalo su zlonamerna nagađanja i neutemeljene konstrukcije - kazala je Borovinić Bojović.

I Mitropolija crnogorsko-primorska je ranije danas saopštila da otac Mitrović nije bio na sahrani mitropolita Amfilohija, niti je na bilo koji način bio angažovan na njenoj organizaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)