DALI SMO REČ, TAKO ĆE I BITI! Demokratski front potvrdio - "Glasaćemo za vladu Krivokapića!"

Novosti onlajn

11. 11. 2020. u 16:00

LIDERI Demokratskog fronta potvrdili su da će glasati za Vladu Zdravka Krivokapića. „Dali smo riječ, tako će i biti“, rekao je jedan od lidera DF-a Milan Knežević.

ДАЛИ СМО РЕЧ, ТАКО ЋЕ И БИТИ! Демократски фронт потврдио - Гласаћемо за владу Кривокапића!

Milan Knežević / Foto V. K.

Na konferenciji za novinare u Podgorici predstavnici DF-a osvrnuli su se i na povlačenje kandidature za ministra Nikole Terzića koji je bio predložen za resor MUP-a.

Knežević je kazao da će na stranačkim organima podržati vladu Zdravka Krivokapića, te da nisu napadali kandidata za ministra Nikolu Terzića, koji je povukao kandidaturu.

Kako je rekao, nisu dovodili u pitanje Terzićev kredibilitet za funkciju, ali on „očigledno nije mogao da izdrži pritisak“.

Mandić je podsjetio da je stav DF da će glasati za vladu Krivokapića.

- Dali smo reč, tako će biti. Bio sam u zatvoru, robijao sam, hapsili su mi majku. DF je prošao kroz strašan progon i svi ste sveedoci toga. Tako da ne znam kakav to progon trpi kandidat za ministra MUP-a pa se povukao, zaista ne znam. To je izbor mandatara Krivokapića, mi se u to ne mešamo. Mi ćemo da glasamo za Vladu i to je jedina istina - poručio je je Knežević.

Obrt u aferi „državni udar“

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je na pres-konferenciji da je ključni svedok u aferi „državni udar“ Mirko Paja Velimirović promenio iskaz i saopštio da je sve radio i pričao po nalogu specijalnih državnih tužioca Milivoja Katnića i Saše Čađenovića.

Upravo su, kako tvrdi Mandić, montažeri „državni udar“ Katnić i Čađenović.

On tvrdi da je Velimirović saopštio da nije bilo nikakvog oružja i da je sve pričao po direktivi tužioca.

- Sad bi tužilac Saša Čađenović trebalo da završi u zatvoru, tamo gdje je namjestio svog rođaka Mihaila Čađenovića, koji je mjesecima robijao na pravdi boga - kazao je Mandić.

Predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević rekao je da imaju informaciju da je u ponedeljak Tužilaštvu stigao iskaz Mirka Velimirovića, u kome navodi da je bio ucijenjen i da je zato „uperio prst u njega i Andriju Mandića“.

- Pozivam Katnića da dostavi iskaz sudu. Radi se o brutalnoj montaži za koju treba da odgovaraju Katnić i Saša Čađenović.

Milan Knežević je kazao da je u saznanju da je Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije u ponedeljak poslalo Specijalnom državnom tužilaštvu iskaz Mirka Paje Velimirovića u kojem jasno saopštava da je bio ucijenjen, malteretiran i pritiskan od glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i specijalnog tužioca Saše Čađenovića da „upre prstom u Demokratski front, konkretno njega i Andriju Mandića”.

Milan Knežević i Andrija Mandić / Arhiva

Knežević i Mandić

- On je u tom iskazu u potpunosti razobličio i razmontirao čitav ovaj sramni, kriminalni postupak koji se vodi protiv Andrije Mandića, Miška Čađenovića i mene već četiri godine - rekao je Knežević.

Knežević je istakao da zato pozivaju Katnića da odmah taj iskaz dostavi Apelacionom sudu, da ga ne krije u fioci „kao što je postalo standardno ponašanje kad se dokazi okrenu protiv njega“.

- Pozivamo predsednika Vijeća Zorana Smolovića i sudiju izvestioca na Apelacionom sudu Seku Piletić da po službenoj dužnosti zatraže iskaz Mirka Velimirovića, ali tražimo i da v.d. vrhovnog državnog tužioca Ivica Stanković na osnovu iskaza koji je dostavio Velimirović najzad pokrene postupak protiv Milivoja Katnića - istakao je Knežević.

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)