MILAN KNEŽEVIĆ: Zabrana srpskom ambasadoru je završni čin frustracija koji Crnu Goru vraća unazad

Novosti online

11. 11. 2020. u 16:37

JEDAN od lidera Demokratskog fronta, Milan Knežević se oglasio povodom zabrane ambasadoru Srbije u Crnoj Gori, Vladimiru Božoviću, da položi venac na oslobodiocima Budve i palima za slobodu u Prvom svetskom ratu.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Забрана српском амбасадору је завршни чин фрустрација који Црну Гору враћа уназад

Foto Tanjug

On je istakao da ovaj čin pokazuje da je Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore u svom tehničkom mandatu pretvoreno u produžnicu komitskog pokreta koji za cilj ima falsifikovanje istorije i širenje mržnje u Crnoj Gori.

- Sa gnušanjem konstatujem da se Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore u svom tehničkom mandatu pretvorilo u podružnicu imaginarnog komitskog pokreta, imajući za cilj da falsifikovanjem istorije, širenjem međunacionalne mržnje i pozivom na linč oblikuje društvene procese u Crnoj Gori.

- Zabraniti ambasadoru Republike Srbije da položi venac na ulazu u Stari grad u Budvi, posvećen slavnoj srpskoj vojsci iz Prvog svetskog rata, predstavlja završni čin zastiđa i identitetskih frustracija koji Crnu Goru vraća unazad.

Knežević je podsetio na podršku podizanju spomenika ratnim zločincima koji su promovisali ideje Trećeg Rajha u Drugom svetskom ratu, ali i na veličanje savremenih ratnih zločinaca koji su odgovorni za smrt hiljada Srba na Kosovu i Metohiji.

- S druge strane, upravo ovo MVP na čelu sa Srđom Darmanovićem pružalo je prećutnu podršku podizanju spomenika ratnim zločincima koji su ubijali nedužno pravoslavno stanovništvo u Drugom svetskom ratu i promovisali ideje Trećeg Rajha.

- Da ne spominjem dočeke i veličanja savremenih ratnih zločinaca koji su odgovorni za hiljade smrti Srba i Crnogoraca na Kosovu i Metohiji, a koje je odlazeći režim kvalifikovao kao dokazane prijatelje. U trenutku kad čitava Evropa proslavlja Dan primirja u Prvom svjetskom ratu, tehnička Vlada Duška Markovića čezne za danom okupacije Crne Gore od strane Austrougarske iz januara 1916. godine i na taj način šalje poruku da više ceni okupatore nego oslobodioce.

- Ali zbog toga im je većinska i slobodoljubiva Crna Gora okrenula leđa na izborima 30. avgusta, a ovo su samo posljednji trzaji odlazećih snaga mraka i destrukcije koji se više nikad neće ponoviti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)