TRI PACIJENTA PREMINULA U BARSKOJ BOLNICI: Na Kovid odeljenju leči se 65 obolelih - petoro na intenzivnoj nezi

B.Dabić

15. 11. 2020. u 10:20

U CRNOJ Gori epidemija korona virusa ne jenjava, a broj preminulih pacijenata se povećava iz dana u dan.

ТРИ ПАЦИЈЕНТА ПРЕМИНУЛА У БАРСКОЈ БОЛНИЦИ: На Ковид одељењу лечи се 65 оболелих - петоро на интензивној нези

Foto: B. Dabić

U Opštoj bolnici Bar u poslednja 24 sata od posledica Kovid-19 preminula su tri pacijenta, dvojica iz Ulcinja (1938.godište i 1941.), i pacijent iz Bara 1953. godište.

Direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović kazao je jutros za "Portal Bar" da je ambulanti od juče pregledano 58 pacijenata sumnjivih na korona virus. 

- Na Kovid odelenju u Baru leči se 65 pacijenata, od kojih je pet u jedinici intenzivnog lečenja i to jedan pacijenta je na invazivnom respiratoru, a četiri na neinvazivnoj ventilaciji - kazao je direktor Opšte bolnice Bar dr Dragoslav Tomanović.

U poslednja 24 sata na ovom odelenju je bilo pet prijema i 13 otpusta.

- Opšta bolnica Bar i dalje je regionalni Covid centar za Primorje, za najteže pacijente - kazao je dr Tomanović dodajući da je danima više oko 70 % kapaciteta Infektivnog odeljenja popunjeno i to sa pacijentima koji imaju tešku kliničku sliku, obostrane upale pluća.

Podsetimo, osam meseci, od početka epidemije izazvane korona virusom Opšta bolnica Bar je regionalni Kovid centar za Primorje. S obzirom na pogoršanje epidemiloške situacije u Crnoj Gori, povećan broj inficiranih  Krizni medicinski štab doneo je prošle sedmice odluku da se pacijenti sa Primorja mogu lečiti u Opštim bolnicama u Kotoru i Cetinju, koje su, takođe, KOVID bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024