PARTIJE ODLUČUJU "PO DUBINI": Šefovi poslaničkih klubova pobedničke koalicije traže sastanak sa mandatarom

V. K.

17. 11. 2020. u 11:53

ZDRAVKU Krivokapiću, mandataru za sastav nove Vlade Crne Gore, šefovi poslaničkih klubova tri pobedničke koalicije uputili su poziv za sastanak na kome bi se, kako navode, otklonile sve nedoumice za delegiranje kadrova "po dubini" u novoj administraciji.

ПАРТИЈЕ ОДЛУЧУЈУ ПО ДУБИНИ: Шефови посланичких клубова победничке коалиције траже састанак са мандатаром

Foto V. K.

Juče je obavljen prvi razgovor sa predstavnicima Socijalističke narodne partije (lista "Za budućnost Crne Gore"). Funkcioner te partije Vasilije Lalošević saopštio je da će se napraviti spisak kandidata za mesta "po dubini", a da SNP ima svoje ljude koji znanjem zavređuju važna mesta.

- Još je rano o mestima koje SNP traži - kaže Lalošević, pojasnivši da se radi od 300 do 400 pozicija. - Kandidovaćemo ljude i za upravne odbore i za sve poslove u državnoj administraciji, ali suviše je rano da govorimo. Imamo ljude koji bi pokrili vrlo odgovorne pozicije. Narod ne treba da brine jer će se posle 2. decembra u Crnoj Gori desiti promene. Ponašaćemo se domaćinski, racionalno kako to birači od nas očekuju.

PROZIVKE NA FEJSU

Pokret za promjene Nebojša Medojević prozvao je preko Fejsbuka Građanski pokret URA, navodeći da će sa 5,5 odsto glasova na izborima imati 100 odsto vlasti!

- Opasni eksperiment. Nekontrolisana moć u rukama četiri vladara i senke. Gojko (Perović), Vlado (Božović), Miško (Perović) i Željko (Ivanović). Vlada za zaštitu tajkuna prve i druge porodice! Cenu će platiti građani - napisao je Medojević na svom profilu.

Moramo uraditi sve da Crna Gora 2. decembra dobije vladu koja će deblokirati sistem, koji nije bio dobar. Mi hoćemo Crnu Goru jednakih šansi za sve, Crnu Goru koja rešava problem i ovaj sastanak je u tom cilju bio veoma plodotvoran.

Zdravko Krivokapić, Foto D. Milovanović

Na razgovorima sa mandatorom su pored njega prisustvovali još Dragoslav Šćekić i Dragan Ivanović, dok je izostalo prisustvo lidera partije Vladimira Jokovića. Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da će taj politički savez podržati vladu mandatara Krivokapića, očekujući da im pripadnu funkcije u vladi "po dubini".

- Na taj način će se staviti tačka na jednu besprizornu kampanju koja je vođena protiv mene i Demokratskog fronta. Ja sam Zdravka Krivokapića predložio za mandatara još 23.septembra na konstitutivnoj sednici Skupštine i dokazao da je DF bio i ostao glavni zamajac borbe protiv DPS, bez obzira na postizbornu nepravdu sa kojom se suočavamo - izjavio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024