NA SUD MILO I TAJKUNI: Uprkos trzavicama u pobedničkoj koaliciji, formiranje nove izvršne vlasti nije upitno

V. KADIĆ

21. 11. 2020. u 07:20

NOVA vlada, sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, biće izabrana 2. decembra u crnogorskom parlamentu.

НА СУД МИЛО И ТАЈКУНИ: Упркос трзавицама у победничкој коалицији, формирање нове извршне власти није упитно

Foto V. K.

Ovu poruku poslali su lideri tri pobedničke koalicije na izborima 30. avgusta, koji su u prošlost poslali Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića, nakon trideset godina vladavine! Minulih dva i po meseca trzavice i teške reči obeležile su odnos pojedinih lidera prema mandataru Krivokapiću i njegovom personalnom rešenju buduće izvršne vlasti. Traženo je hapšenje Đukanovića i njegovog najbližeg okruženja, glavnog specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, Vesne Medenice, predsednice Vrhovnog suda Crne Gore i mnogih drugih kadrova odlazeće DPS. Najgrlatiji u tome bio je lider

Milan Knežević, Foto V. K.

Pokreta za promjene Nebojša Medojević. On je juče poslao novu poruku građanima:

- Predložiću da se podrži vlada Krivokapića bez obzira na sva neslaganja sa koncepcijom, prioritetima, ciljevima i načinom formiranja.

Daćemo Vladi šansu da pokaže šta zna i može. Niko ne zna kako će ova vlada funkcionisati i kakav će odnos imati sa parlamentom i novom parlamentarnom većinom. Ovde je samo Građanski pokret URA zadovoljan, dok su ostale partije na vlasti.

HAPŠENjA

MILAN Knežević smatra da je nova vlast dužna da krene u obračun sa kriminalom.

- Novi ministar unutrašnjih poslova i MUP su u obavezi da uhapse sve tajkune povezane sa DPS po svaku cenu i u obavezi su da očiste biračke spiskove - kategoričan je Knežević.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta, kazao je da je Nebojša Medojević od starta bio protiv toga da Zdravko Krivokapić bude nosilac liste.

- On je to saopštio Andriji Mandiću i meni. Mi smo bez obzira na razlike u stavovima prihvatili Krivokapića i nije nam bilo nimalo lako da to odbranimo na stranačkim organima - izjavio je Knežević, dodajući da je DF posle izbora doživeo transformaciju i PzP se izdvojio u poseban poslanički klub. - Ne slažem se sa stavovima Nebojše Medojevića u vezi sa Crkvom, a mislim da je na njemu da obrazloži šta je rekao. Najbolje je da se nastave razgovori i nema potrebe da se unosi nervoza, a 2. decembra ćemo videti ko je vera, a ko nevera. Mi nećemo dozvoliti da iko upre prstom u nas jer ćemo glasati za vladu.

Lider koalicije "Mir je naša nacija" i šef parlamenta Aleksa Bečić podseća da je mandatar Krivokapić birao kandidate za ministre nove vlade i da će on snositi odgovornost za njihove rezultate.

- Što se tiče nas iz Demokratske Crne Gore, mi nemamo ništa protiv da Dritan Abazović iz URA bude u Vladi - poručio je Bečić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)