PORUKA VLADIKE JOANIKIJA VERNICIMA: Na zemlji je ovo gubitak, ali na nebu je dobitak, obogatila se nebeska Srbija (VIDEO)

V.N.

21. 11. 2020. u 10:45

VLADIKA Joanikije se po prvi put pojavio u javnosti od kako je utvrđeno da je pozitivan na virus korona. On je govorio o smrti patrijarha Irineja. Između ostalog, vladika je imao posebnu poruku za sve vernike.

ПОРУКА ВЛАДИКЕ ЈОАНИКИЈА ВЕРНИЦИМА: На земљи је ово губитак, али на небу је добитак, обогатила се небеска Србија (ВИДЕО)

Foto: M. Sekulović

- Kada se umnožvaju iskušenja i Bog će dati blagodat. Mi sada treba da plačemo iskazujemo osećanja, to je normalno i hrišćanski, ali ćemo se kroz molitvu utešiti, jer Irinej odlazi pred Boga sa svojim zaslugama, sa svmom očinskom dobrotom koja je božanska i koju ćemo pamtiti. I ona će činiti njegov oreol u večnosti. Na zemlji je ovo gubitak, ali na nebu je dobitak, obogatila se nebeska Srbija sa pravim zastupnikom Svetog Save - poručio je vladika Joanikije.

- Gospod je glava Crkve i to je naša snaga, on je onaj na koga se oslanja mo. U Crnoj Gori imamo obnovljeno sveštenstvo, obnovljen narod, svetinje, veru. Tuguju i i bolujući zbog Amfilohija mi ne gubimo nadu. Crkva se povukla u svoju tišinu, u srca verujući ljudi, i to je ono što uvek rodi neki novi optimizam. Nadamo se da će nas Gospod Blagosloviti i u ovim kroznim vremenima. Brod crkve plovi sigurnim putem, mi samo treba da verujemo u onoga oko koga se objedinjujemo i ko nas osnazuje, a to je naš Gospod.

- Neka Gospod da pokoj duši našem Patrijarhu, neka ga nagradi za sva njegova dela i dobrotu, i neka svima daruje snage da prebrodimo ove dane žalosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULE DVE OSOBE U TEŠKOJ NESREĆI: Crni bilans saobraćajke na crnogorskom primorju