MLADIĆ IZ NIKŠIĆA ODAO POČAST "ĐEDU": Ulica Josipa broza Tita ima novi naziv (FOTO)

V. K.

22. 11. 2020. u 19:52

DARKO Mučalica, mladić iz Nikšića u znak zahvalnosti za sve što je mitropolit Amfilohije uradio za srpski narod, Crnu Goru i Pravoslavlje došao je na ideju da Ulicu Josipa Broza Tita u tom gradu preimenuje u Ulicu Mitropolita Amfilohija!

МЛАДИЋ ИЗ НИКШИЋА ОДАО ПОЧАСТ ЂЕДУ: Улица Јосипа броза Тита има нови назив (ФОТО)

Foto: Privatna Arhiva

- Smatram da je upravo nikšićka slobodarska omladina, kojoj i sam pripadam svojom časnom borbom za odbranu svetinja i veličanstvenim litijama u znak ljubavi i podrške, prema svojoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi i pre svega zahvalnosti prema našem, za života svetom Mitropolitu jasno poručila u ovoj 2020. da smo mi njegova, svetosavska i Hristova deca, koja znaju i razumeju šta je izvorna, njegoševska Crna Gora  i Stara Hercegovina, šta je ljubav, šta je sloga, vera u Boga, i da smo na toj strani, a ne onoj koja predstavlja zaostavština poslednjeg predsjednika SFRJ - kaže Mučalica.

 

- Sveti Amfilohije, Đedo naš, slava ti i hvala za sve u ime Nikšićana, uz nadu da će uskoro nova vlast i Komisija za imenovanje ulica sprovesti ovaj početak moje zamisli i želje u konačno delo. Dogodine na liturgiji, u kapeli na Lovćenu! I naravno, u Prizrenu dogodine - dodaje Mučalica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja