POLICIJA HERCEG NOVOG MALTRETIRA PEVAČA: Vladi Georgievu zabranjen ulazak u Crnu Goru do 2030. godine

Novosti online

23. 11. 2020. u 12:36

UPRAVA policije Herceg Novi zabranila je pevaču Vladi Georgievu ulazak u Crnu Goru do 2030. godine, saopštila je advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Georgieva.

ПОЛИЦИЈА ХЕРЦЕГ НОВОГ МАЛТРЕТИРА ПЕВАЧА: Влади Георгиеву забрањен улазак у Црну Гору до 2030. године

Foto: EPA i "Novosti"

Iz ove advokatske kancelarije podsećaju da je MUP Crne Gore prvo usvojio njihovu žalbu, u kojoj je navedeno da je zabrana ulaska pravno neodrživa, jer nije naveden razlog zbog kojeg bi mu bio zabranjen ulazak, a onda je Policijska uprava Herceg Novi u ponovnom postupku ulazak zabranila na 10 godina.

U saopštenju se izražava uverenje da će drugostepeni organ prihvatiti pravnu argumentaciju i poništiti zabranu ulaska u Crnu Goru Georgievu.

- U međunarodnoj pravnoj praksi, oblik degradirajućeg tretmana pojedinca postoji uvek kada država postupa bez legitimnog cilja, disproporcionalno i ciljano uvredljivo prema pojedincu, jer i strancu pri ulasku u zemlju pripadaju prava garantovana brojnim međunarodnim pravnim dokumentima - navodi advokatska kancelarija.

Georgiev je krajem avgusta vraćen sa graničnog prelaza Sitnica u BiH zbog, kako je saopšteno tada iz crnogorske Uprave policije, zabrane ulaska u Crnu Goru.

- DPS i ovakvo obračunavanje sa Srbima. Na zdravlje vam i na obraz! - napisao je tada Georgiev na Tviteru.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)