BUNE SE ZBOG DIMA: Ubljani ponovo blokirali kamione kod deponije

V.V.

24. 11. 2020. u 18:57

KAMIONI hercegnovske gradske „Čistoće" posle tri meseca, ponovo su odvozili komunalni otpad na privremeno odlagalište Tisove grede.

БУНЕ СЕ ЗБОГ ДИМА: Убљани поново блокирали камионе код депоније

Foto: V. V.

Danas su ih meštani Ubala opet blokirali. Otpad je otpremljen u komšiluk, na deponiju Možura, kaže direktor "Čistoće" Vasilije Seferović.

Hercegnovska lokalna uprava godinama pokušava da ovaj ekološki problem reši izgradnjom sanitarne deponije na drugoj lokaciji,Duboki do,ali je i ponovljenim rešenjem MORTa koje je stiglo krajem septembra taj predlog odbijen.

Iz Saveta MZ Ubli o planiranom blokiranju prilaza Tisovim gredama obavestili su nadležne u kabinetu predsednika Opštine, direktora „Čistoće" i načelnika hercegnovskog Centra bezbednosti.

Prema rečima potpredsednice Opštine Vesne Samardžić oni su dobili saglasnost državne ekološke inspekcije da smeće odlažu na istočnom delu deponije, koji je potpuno saniran i ne dimi, što je osnovni uzrok „pobune" žitelja Ubala.

Lokalna uprava početkom godine produžila dozvolu za odlaganje otpada na Tisovim gredama do 2022. godine.

Samardžić je podsetila i da je Opština sredila put do Ubala, što je koštalo 46 hiljada evra, na račun MZ Ubli uplatila je sedam hiljada evra a sanirano je 90 odsto deponije. Samo za jedan deo utrošeno je 16 hiljada evra.

Seferović je potvrdio da je zastiranje koje je prekinuto u avgustu nastavljeno pre 15 dana, a preduzeće "Čistoća" ulaže maksimalan napor da se deponija sanira. Povremeno još dimi sa drugog dela deponije koji je mehanizaciji nepristupačan, objašnjava Seferović.

Zahtev meštana je da se deponija redovno zastre kako se otpad ne bi palio a dim gušio selo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije