SRAMAN POTEZ GRADONAČELNIKA PODGORICE: Na godišnjicu Podgoričke skupštine spustio zastave do zemlje i ugasio svetla ispred zgrade SO

V.K.

26. 11. 2020. u 09:26

GRADONAČELNIK Podgorice i visoki funkcioner Demokratske partije socijalista Ivan Vuković, povodom 102 godine od istorijske Podgoričke skupštine čijom voljom je Crna Gora postala sastavni deo kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odlučio je da spusti zastave do zemlje i ugasi svetla ispred zgrade SO u naredna četiri dana!

СРАМАН ПОТЕЗ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ПОДГОРИЦЕ: На годишњицу Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде СО

Foto: V.M.

Ovakav skandalozni čin do sada nezabeležen u glavnom gradu i Crnoj Gori, ozlojedio je poštovaoce odluka podgoričke Skupštine iz 1918.godine o ujedinjenju sa Srbijom.

Marko Kovačević, poslanik Nove srpske demokratije, osuđuje ovakav postupak Vukovića.

Foto: V.M.

- Potez predsednika Podgorice pokazuje da je u vremenu komunizma, čije je on čedo, vladao mrak jednoumlja i jednopartizma kao i otpora svakom simbolu demokratije i većinske volje naroda Crne Gore - kaže za "Novosti" Kovačević. -Jedan takav simbol je i Podgorička skupština koja je najplemenitiji izraz težnji srpskog naroda iz Crne Gore da napravi jednu državu sa svojim sunarodnicima nakon vekova ropstva i razdvojenosti raznih naših pokrajina. To je bio korak u prosperitet i napredak kojem je komunizam poturio klipove u točkove sa željom da večno budemo u blatu i kaljuzi. Počeli smo na sreću da se vadimo iz toga i Crna Gora ima opet šansu da napreduje a ne da stagnira,

Pre dve godine, na stogodišnjici jubileja Podgoričke skupštine, režim Mila Đukanovića spustio je rampu srspkim intelektuacima da uđu u Crnu Goru na praslavi tog velikog istorijskog događaja. Antisrpska histerija kulminirala je u Parlamentu kada je tadašnja DPS većina izglasala Rezoluciju kojom je "poništila" istorijsku činjenicu koja se dogodila pre jednog veka, kada je Kraljevina Crna Gora odlučila da se pripoji Kraljevini Srbiji u zajedničkoj državi Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)