PROVOKACIJA MILOVOG PULENA: Sraman antisrpski čin gradonačelnika Podgorice

Tanjug

27. 11. 2020. u 17:09

ПРОВОКАЦИЈА МИЛОВОГ ПУЛЕНА: Сраман антисрпски чин градоначелника Подгорице

Foto: Facebook

POSLANIK parlamentarne Nove srpske demokratije (NOVA) Marko Kovačević najoštrije osudio je danas, kako ističe, sraman postupak gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, koji je na dan Podgoričke skupštine spustio zastave do zemlje i ugasio svetla ispred zgrade lokalnog parlamenta.

Vuković je povodom 102 godine od istorijske Podgoričke skupštine, čijom voljom je Crna Gora postala sastavni deo Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, odlučio da spusti zastave do zemlje i ugasi svetla ispred zgrade parlamenta tokom četiri dana.

Kovačevć u saopštenju dostavljenom medijima kaže da je "ovako skandalozan čin" nezabeležen u crnogorskom glavnom gradu.

Tim činom je, ističe Kovačević, Vuković ozlojedio poštovaoce odluka podgoričke Skupštine iz 1918. o ujedinjenju sa Srbijom.

Za Vukovića kaže da je "čedo komunizma" kada je vladao mrak jednoumlja i jednopartizma kao i otpora svakom simbolu demokratije i većinske volje naroda Crne Gore.

Ističe da je Podgorička skupština najplemenitiji izraz težnji srpskog naroda iz Crne Gore da napravi jednu državu sa svojim sunarodnicima nakon vekova ropstva i razdvojenosti raznih naših pokrajina.

To je, ukazuje, bio korak u prosperitet i napredak kojem je komunizam "poturio klipove u točkove sa željom da večno budemo u blatu i kaljuzi".

- Počeli smo na sreću da se vadimo iz toga i Crna Gora ima opet šansu da napreduje, a ne da stagnira - naveo je Kovačević i podsetio na događaje od pre dve godine.

Prema rečima Kovačevića, "režim Mila Ðukanovića" zabranio je tada srpskim intelektuacima da uđu u Crnu Goru na praslavu tog velikog istorijskog događaja.

Crnogorski parlament je tokom vlasti Ðukanovićevog DPS izglasao Rezoluciju kojom je "poništila" istorijsku činjenicu koja se dogodila pre jednog veka, kada je Kraljevina Crna Gora odlučila da se pripoji Kraljevini Srbiji u zajedničkoj državi Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)