OMOGUĆILI SU DPS BESPLATNU REKLAMU: Novinar pljevaljske radio televizije traži smenu Saveta te medijske kuće

M. D.

27. 11. 2020. u 22:30

NOVINAR pljevaljske Radio televizije Milivoje Irić uputio je inicijativu predsedniku Skupštine oštine Pljevlja Dragiši Sokiću, kojom traži razrešenje Saveta te medijske kuće zbog propusta u radu i kršenja pravilnika o medijskom predstavljaju političkih partija, tokom predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

ОМОГУЋИЛИ СУ ДПС БЕСПЛАТНУ РЕКЛАМУ: Новинар пљеваљске радио телевизије тражи смену Савета те медијске куће

Foto: M. Drobnjak

Irić je prvo uputio Komisiji za žalbe i predstavke prigovor na rad odgovornih u lokalnoj televiziji, tvrdeći da je omogućeno mimo pravila da u emisiji Aktuelno, odvojeno gostuju Milo Đukanovuić, Vlastimir Golubović, Predrag Bošković i predsednik pljevaljske opštine iz redova DPS Igor Golubović.

- Omogućeno je suprotno zakonima i pravilima besplatno emitovanje više emisija “Aktuelno”, čime su narušili ravnopravnost učesnika na izborima. Na moj prigovor nije bilo nikakvog odgovora do 13.11.2020. godine kada sam dobio odgovor Komisije za žalbe i predstavke. Smatram da su se stekli uslovi da se pokrene postupak razrešenja Saveta u što kraćem roku - naveo je Irić u obraćanju predsedniku Skupštine opštine uz napomenu da su besplatno emitovane četiri pomenute emisije.

Pomenute emisije su emitovane u jeku predizborne kampanje u avgustu. Predsednik Crne Gore Milo Đukanović je gostovo 20. avgusta, ministar Predrag Bošković 14, Vlastimir Golubović 19, a Igor Golubović je gost bio dva dana uoči izbora 28. avgusta. Komisija za predstavke i žalbe, konstatovala je da u emisiji “Aktuelno” emitovanoj 20, 28, i 19. avgusta nije bilo prekršaja, izuzev što je Bošković napravio prestup u poslednjih deset minuta emisije.

- U pomenutim emisijama nije bilo političkog marketinga, već su gosti govorili o aktuelnim temama vezano za njihovu sferu delovanja. Ono što konstatujemo kod emisije “Aktuelno” emitovane 14. avgusta jesu upućene političke poruke gledaocima koje su u malom procentu mogle imati uticaj na glasače. Napominjemo da su poruke upućene u drugom delu emisije nekih 10 minuta direktonog političkog obraćanja - navodi se u odgovoru Komisije, koji je dostavljen savetu.

Foto. M. Drobnjak

Milivoje Irić

Predsednik Saveta LjERTV Pljevlja Milorad Joknić za medije je rekao da nije bilo značajnih prestupa iznoseći sličan stav.

Član Saveta Vaso Knežević, koga su na to mesto predložile nevladine organizacije, veruje da u predizbornom tajmingu nije trebalo raditi intervjue sa ličnostima koje direktno učestvuju u izbornom procesu, kroz svoj javni angažman jer su u tom slučaju moguće zloupotrebe medijskog prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)