PLjEVALjSKIM ODBORNICIMA ZARAŽENIM KORONOM: Omogućeno elektronsko glasanje

M. DROBNjAK

27. 11. 2020. u 23:50

ПЉЕВАЉСКИМ ОДБОРНИЦИМА ЗАРАЖЕНИМ КОРОНОМ: Омогућено електронско гласање

Foto: M. Drobnjak

SKUPŠTINA Opštine Pljevlja usvojila je u petak predlog Odluke o izmenama i dopunama poslovnika lokalnog parlamenta, kojim je omogućeno elektronsko glasanje odbornicima koji su zaraženi virusom kovid 19 ili se nalaze u samoizolaciji.

Jedino je protiv te odluke bio nezavisni odbornik Predrag Cvijović.

Odluka je privremenog karaktera i biće oročena do kraja godine.

- Izmenom poslovnika odborniku koji se bude nalazio u samoizolacji ili na lečenju od kovid- 19 biće omogućeno da glasa o tačkama dnevnog reda, ali neće moći da učestvuje u raspravi i omogućava kvorum - kazao je šef odborničkog kluba DPS-a Danijel Živković.

Opozicija je je u petak pozvala lokalnu vlast u Pljevljima koju predvodi Demokratska partija socijalista, da podnesu ostavke jer su nakon parlamentarnih izbora, kada su ubedljivo poraženi, izgubili legitimitet da dalje upravljaju tom opštinom.

- Ja od vas tražim da podnesete ostavku i od predsednika Opštine odbornika i svih ova većina nema legitimitet. Trošite vreme građanima - rekao je odbornik DNP Vladislav Bojović.

Danijel Živković(DPS) je pozvao pljevaljsku opoziciju da pokrenu proceduru izglasavanja poverenja predsedniku Opštine i Skupštine, ako smatraju da sadašnja vlast u Pljevljima nema većinu.

- Mi imamo potpuni legitimitet koji je stečen na izborima. Narednih godinu i po do sledećih loalnih izbora gledaćete ovaj sastav lokalnog parlamenta - poručio je Živković.

Odbornik Demokrata Nikola Rovčanin kazao je da je funkcionisanje lokalne samouprave dovedeno u pitanje, i da vlada ima uslova za uvođenje prinudne uprave.

Rovčanin je podsetio da je poslednja sednica lokalnog parlamenta održana 4. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)