JOANIKIJE POBEDIO KORONU! Episkop negativan na testu, organizam stvorio imunitet!

M. S.

28. 11. 2020. u 20:39

EPISKOP budimljansko-nikšićki Joanikije pobedio je koronu!

ЈОАНИКИЈЕ ПОБЕДИО КОРОНУ! Епископ негативан на тесту, организам створио имунитет!

Foto L. Zeković

Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskoh, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda lekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija, i konstatovali da je lečenje uspešno privedeno kraju, saopštila je u subotu veče Eparhija budimljansko-nikšićka.

- Serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na korona virus. Po trenutno važećim epidemiološkim merama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane lekara. Episkop će po preporuci lekara  započeti kontrolisan i postepen povratak pastirskim dužnostima. Ovim putem, u ime ejpiskopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke, izražavamo zahvalnost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane, na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostočkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vreme episkopovog kućnog lečenja. Osobitu,  srdačnu blagodarnost iskazujemo lekaru episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić - saopšteno je iz iz Eparhije budimljansko-nikšićke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)