VIŠESTRUKO ZLA NAMERA ODLAZEĆE VLASTI: Episkop Joanikije o odluci da se protera srpski ambasador iz Crne Gore

M.S.

29. 11. 2020. u 12:23

POVODOM odluke da protera ambasadora Republike Srbije g. Vladimira Božovića odlazeća vlast Crne Gore je imala višestruko zlu namjeru - Da podigne tenzije i produbi podele u svim slojevima crnogorskog društva, naročito među braćom pravoslavne vere, da izazove recipročne mere od strane Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje. Ovim potezom odlazeća vlast, kao i nebrojeno puta do sada, pokazala je da joj leka nema, osim ako se neko od njenih pripadnika jednoga dana pokaje. Daj Bože!

ВИШЕСТРУКО ЗЛА НАМЕРА ОДЛАЗЕЋЕ ВЛАСТИ: Епископ Јоаникије о одлуци да се протера српски амбасадор из Црне Горе

Foto: N. Skenderija

Ovo je u nedelju povodom proterivanja ambasadora Republike Srbije Vladimira Božovića iz Crne Gore izjavio episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, Joanikije.

 - Uvereni smo da ogromna većina naroda ove zemlje želi vlast koja će učiti i  poštovati istoriju Crne Gore kakva ona jeste, bez potrebe da je prekraja, sužava ili zloupotrebljava, koja će njegovati unutrašnji dijalog radi stabilnosti države i međusobnog uvažavanja onih koji različito misle i veruju, kojoj neće biti potrebni diplomatski skandali i koja će sa svim narodima i zemljama u regionu, a i šire, znati da uspostavi najbolje odnose. Posebno sa bratskom Srbijom. Nadamo se da će nova, demokratski izabrana vlast Crne Gore, čim zvanično preuzme odgovornost, iako će naslediti velike i nagomilane probleme, posvetiti punu pažnju izmirenju zavađenih i otklanjanju zlokobnih višedecenijskih podjela u narodu. Moleći se Bogu za spasenje svih, verujućih i neverujućih, razumnih i nerazumnih, pozivamo sav verujući narod u Crnoj Gori da u ovim danima mnogostrukih iskušenja i povišenih tenzija umnoži svoje molitve za mir, razumevanje, suzdržanost i prevazilaženje pogubnih podela među braćom i bratskim državama. Želeći da svim pravoslavnim hrišćanima ovaj Božićni post, koji je tek počeo, donese duševno i telesno zdravlje i duhovno prosvetljenje od izvora večne svetlosti Bogomladenca Hrista, da bi smo živeli u međusobnoj slozi i ljubavi sa svim ljudima dobre volje, istrajno radeći na opštem dobru i na takav način svedočili patriotizam i odanost svojoj otadžbini Crnoj Gori, kazao je episkop Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a