SEKU ŠUME I KRVNIČKI TUKU GRAĐANE: Predsednik MZ Kaludra kod Berana na meti nasilnika

M. SEKULOVIĆ

05. 12. 2020. u 13:08

PREDSEDNIKA MZ Kaludra Milića Ralevića, kako tvrdi, napale su dve osobe, "pripadnici šumske mafije", najpre u četvrtak veče na putu Berane - Kaludra.

СЕКУ ШУМЕ  И КРВНИЧКИ ТУКУ ГРАЂАНЕ: Председник МЗ Калудра код Берана на мети насилника

Foto Privatna arhiva

Čovek je uspeo da se odupre nasilnicima, ali su oni juče ponovili nedelo, na znatno drastičniji način nanevši njemu i njegovom zameniku Milanu Raleviću povrede koje se još kvalifikuju u Opštoj bolnici u Beranama. Pored posekotina po glavi, sumnja se da je Miliću polomljena ruka.

- Ovo je obračun šumarske mafije sa meštanima koji se protive pustošenju naših šuma. Boli ih što smo sakupili obiman video i foto-materijal, sakupili dokumentaciju i pronašli falsifikovani pečat, kojim mafija "overava" nezakonito posečenu građu. Sve je dostavljeno policiji, tužilaštvu, Upravi za šume, no, svi se prave da ne vide - kaže Milić Ralević.

BLOKADA

POVOD napada je seča šume, saopštila je policija povodom incicenta u Kaludri, uz konstataciju da su Milić i Milan Ralević Centru bezbednosti Berane podneli prijavu protiv četiri osobe zbog fizičkog napada. Identifikovani su učesnici tuče, Mileta Jelić, M. J, S. S. i M. J. Inače u toku noći M. R. i M.R. su blokirali regionalni pravac kako bi preprečili put kamionima koncesionara zaduženih za seču šume na tom lokaliteti. O događaju je obavešten državni tužilac.

Po njegovim rečima, nečuveni incident se dogodio u petak oko 8.30, kada je u kafani "Marija Magdalena", koncesionar šuma na tom području Mileta Jelić sa svojim radnicima fizički napao dvojicu Ralevića.

Foto Privatna arhiva

- Isprskali su nas biber sprejom, a u njihovim rukama su se našle bejzbol palice i stolice. Boli ih što je došao kraj njihovom pustošenju šuma, zbog čega će neko morati da bude procesuiran. Mi smo svesno ušli u osinjak šumske mafije. Verujte, to je najopasnija mafija posle one koja radi sa narkoticima. Uhvatila ih je nervoza, odlaze im zaštitnici i sponzori. Pogledajte konvoje kamiona sa građom otetom iz naših šuma - kaže Ralević, koji sa svojim zamenikom Milanom, već nekoliko meseci vodi "rat" sa koncesionarima, ali i DPS.

POVREDE DIKTIRAJU SANKCIJE

IZ policije u Beranama potvrđeno je da je došlo do incidenta u Kaludri, posle čega je privedeno više aktera tuče.

- Zasada učesnici imaju prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira. U zavisnosti od težine povreda, izvršiće se kvalifikacija dela - kazali su juče iz policije.

Ovu stranku optužuje da je pred izbore delila doznake za seču šumske građe svojim istomišljenicima, ali i onima koje su pokušavali da na taj način potkupe.

- Postoje vrlo ozbiljne sumnje da se u Kaludarskim šumama nelegalno seče, koristi falsifikovani šumarski čekić! Potom se izazivanjem šumskih požara sve to pokušava zamaskirati - kaže Ralević.

Koncesionar šuma na području Kaludre, Mileta Jelić, vlasnik "PP Nikola", juče se nije javljao na pozive novinara "Novosti", kako bi dao svoje viđenje događaja, koji je izazvao veliki odjek u Beranama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!