HITNO NAĆI REŠENJE ZA ŽIČARU: Nova reagovanja izazvana odlukom o selidbi opreme sa skijališta sa Žabljaka u Mojkovac

M. S.

08. 12. 2020. u 06:34

ODLUKA bivše Vlade da se nova žičara-šestosed, koja je neraspakovana još u Podgorici, umesto na Žabljaku montira na skijalištu Žarski, u opštini Mojkovac, ne prestaje da "talasa" javnost na Durmitoru.

ХИТНО НАЋИ РЕШЕЊЕ ЗА ЖИЧАРУ: Нова реаговања изазвана одлуком о селидби опреме са скијалишта са Жабљака у Мојковац

Foto URA

Zbog odluke, za koju su čelnici vladajuće DPS-SD koalicije na Žabljaku saznali sa sajta Vlade, kako su priznali, iz redova SD istupila je odbornica Gordana Stevović, koja će u SO Žabljak ubuduće nastupati kao nezavisna odbornica. Ona ističe da je novo skijalište bilo glavno predizborno obećanje. Iz Demokratske Crne Gore u ponedeljak su zatražili od nove Vlade da promeni odluku o dislociranju ove žičare van opštine Žabljak, a u URA smatraju da se ona mora preispitati po hitnom postupku.

Iz DCG poručuju da se moraju sagledati sve tehničke mogućnosti montiranja odnosno zamene postojeće žičare na Savinom kuku sa ovom, ili u krajnjem slučaju izdvoje sredstva za potpunu rekonstrukciju žičare Savin kuk, a nabavljenu žičaru postave na drugu lokaciju u Žabljaku, na kojoj je to izvodljivo.

Živko Taušanović, član Glavnog odbora GP URA, smatra da nova vlast mora uvažiti mišljenje ugostitelja i turističkih radnika, kao i meštana Žabljaka koji već duže vreme upozoravaju na katastrofalnu situaciju, jer svi žabljački hoteli su trenutno zatvoreni, skijalište Javorovača neće raditi, ski-staza na Štuocu je odavno pala u zaborav, a zaposleni u Turističkom centru Durmitor već mesecima ne primaju platu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije