ZGROŽENI POSTUPKOM PRIPADNIKA MUP: Hercegnovski SNP zabrinut zbog nedeljnog incidenta

V. V.

07. 12. 2020. u 21:22

POVODOM incidenta koji se u nedelju, 6. decembra dogodio na petlji u Igalu, kada je na jednom vozilu iz kolone koja je proslavljala formiranje nove 42. Vlade Crne Gore strgnuta trobojka I polomljeno staklo, saopštenje za javnost uputili su iz OO Socijalističke narodne partije.

ЗГРОЖЕНИ ПОСТУПКОМ ПРИПАДНИКА МУП: Херцегновски СНП забринут због недељног инцидента

Foto: Privatna arhiva

U incidentu je, podsetićemo, učestvovao i jedan policajac.

U saopštenju je između ostalog navedeno da OO SNP izražava nevericu i zabrinutost povodom incidenta, a povodom činjenice da je jedan od učesnika zaposlen u MUP-u, uz to i sekretar crnogorske pravoslavne crkve-Crkvene opštine Herceg Novi, iskazuju "zgražavanje njegovim ponašanjem i postupkom."

- Pitamo se, kakav primer daje službenik MUP-a i „verujuće biće" uz dužno poštovanje prema ostalim službenim licima MUP-a, koji savesno, odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao - navedeno je u saopštenju.

Iz OO SNP konstatuju da je ovo kulminacija "dugogodišnjeg stranačkog zapošljavanja od strane Demokratske partije socijalista, kao jedinog kriterijuma za prijem u radni odnos.

Smatramo da za ovakvu osobu nema mesta u državnoj upravi: lica koja obavljaju ovako značajnu dužnost ni na koji način ne bi smeli da iskazuju pristranost ka bilo kom delu društva koje štite, a kamoli da doprinose polarizaciji istog."

Na kraju je navedeno da se u OO SNP nadaju da će Uprava policije i Tužilaštvo "adekvatno istražiti i sankcionisati ovo (ne)delo, kao i da će se ograditi i predvideti stroge kazne za svoje pripadnike ,koji budu na bilo koji način postupali nečasno prema građanima. Jer, njihova dužnost je da štite sve nas, a ako to nisu u stanju, onda ima dosta mladih i poštenih naših sugrađana, koji su voljni da rade."


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili