DO APRILA 200 PARKING-MESTA: Brže nego što je planirano, gradi se prva podzemna garaža u Herceg Novom

V. V.

09. 12. 2020. u 06:08

NAPREDUJU radovi na izgradnji prve podzemne javne garaže u Herceg Novom, a završetak grubih građevinskih radova biće do kraja ove godine, premda je bio planiran za kraj januara ili početak februara naredne godine.

ДО АПРИЛА 200 ПАРКИНГ-МЕСТА: Брже него што је планирано, гради се прва подземна гаража у Херцег Новом

Radovi na podzemnoj garaži / Foto Pres služba Opštine

Ovo su potvrdili čelnici lokalne uprave i predstavnici kompanije koja izvodi radove posle obilaska gradilišta. Predsednik Herceg Novog Stevan Katić rekao je da su urađene četiri podzemne etaže za budući parking.

- Izvođač radova ispoštovao je sve rokove. Mislim da će Herceg Novi sa ovim dobiti prvu pravu javnu garažu, što je gradu zaista nedostajalo. Ovim projektom rešićemo pitanja parkinga u centru grada - rekao je Katić.

On je podsetio da će po revidovanom projektu, garaža imati ukupno oko 200 parking-mesta, od kojih će 180 biti u samoj garaži, dok će dvadesetak biti u neposrednoj okolini. U lokalnoj upravi opravdano očekuju da će do marta ili aprila naredne godine garaža biti otvorena za korisnike.

Projekat je vredan 3,9 miliona evra. Ta suma biće otplaćivana narednih pet godina. Odlukom lokalnog parlamenta obaveza je prebačena na hercegnovski "Parking servis".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULE DVE OSOBE U TEŠKOJ NESREĆI: Crni bilans saobraćajke na crnogorskom primorju