JOŠ 591 OBOLELIH, ŠEST PREMINULUH: Raste broj inficiranih korona virusom u Crnoj Gori

Марија Стевановић
Marija Stevanović

08. 12. 2020. u 18:20

POVEĆAN broj testiranih znatno je uvećao broj novoinficiranih virusom korona u Crnoj Gori.

ЈОШ 591 ОБОЛЕЛИХ, ШЕСТ ПРЕМИНУЛУХ: Расте број инфицираних корона вирусом у Црној Гори

Foto Depositphotos

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog virusa korona od poslednjeg preseka su završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 2.086 uzoraka na novi virus korona među kojima je ukupno registrovan 591 novopozitivni slučaj infekcije.

Od jučerašnjeg preseka Institutu je prijavljeno šest smrtnih ishoda povezanih sa KOVID19 i to kod pacijenata iz Podgorice (2), Cetinja (2), Budve i Nikšića. Najstariji preminuli je imao 84 godine, a najmlađi 62 godine.

Ukupan broj preminulih povezanih sa KOVID-19 infekcijom od početka juna meseca iznosi 540, a od početka godine 549. Do 17:30 časova prijavljen je oporavak kod 401 pacijenta, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje, iz kojeg naglašavaju da ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva u Crnoj Gori iznosi 10.552.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim virusom korona je 39.153.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki