MORAĆE DA ME HAPSE, ILI UBIJU: Knežević o okončanju sednice u slučaju "Državni udar" na dan izbora 2016. godine

S. ĐOKIĆ

16. 12. 2020. u 00:45

MILAN Knežević, koji je prvostepenom presudom Višeg suda u Podgorici osuđen na pet godina zatvora u predmetu "Državni udar", kazao je da slučaju potvrđivanja osuđujuće presude neće dobrovoljno ići u zatvor, baš kao ni njegov kolega Andrija Mandić.

МОРАЋЕ ДА МЕ ХАПСЕ, ИЛИ УБИЈУ: Кнежевић о окончању седнице у случају Државни удар на дан избора 2016. године

Foto DF

- Moraće da nas uhapse ili da nas ubiju. Nećemo nigde bežati, ni u Srbiju ni u Rusiju.

Tražim da nas Apelacioni sud oslobodi od ovog politički-sudsko-tužilačkog montiranog procesa - reči su Kneževića.

On je to saopštio juče u svojoj završnoj reči pred većem sudija Apelacioog suda, koje je okončalo sednicu po žalbama.

Predsednik veća Apelacionog suda, sudija Zoran Smolović, objasnio je da će odluku tog suda stranke dobiti preko Višeg suda u Podgorici, a ukoliko odluče da se presuda ukine, stranke će dobiti sudski poziv.

PRESUDE

Branka Milić je osuđena na tri godine zatvora, Dragan Maksić godinu i devet meseci, dok su Srboljub Đorđević i Milan Dušić osuđeni na po godinu i šest meseci. Kristina Hristić je osuđena na godinu dana zatvora, uslovno na dve ukoliko ne ponovi krivično delo.

Prema navodima prvostepene presude, cilj kriminalne organizacije koju su formirali ruski državljani Eduard Šišmakov i Vladimir Popov bio je sprečavanje Crne Gore da pristupi NATO. Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni na po pet godina zatvora, zbog članstva u kriminalnoj organizaciji od februara 2016. godine.

Ta organizacija je planirala je da na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, uz pomoć Demokratskog fronta, nasilno zauzmu Skupštinu Crne Gore, i da otmu i ubiju tadašnjeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića.

Za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju Šišmakov je osuđen na 15 godina zatvora, a Popov na 12 godina. Državljanin Srbije, general i bivši komandant žandarmerije Bratislav Dikić osuđen je na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora za krivična dela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, dok su Predrag Bogićević i Nemanja Ristić za ista krivična dela osuđeni na po sedam godina zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori