„IZGLEDA DA U CRNU GORU MOGU I ŽIV!” Prva reakcija Matije Bećkovića na najave iz Podgorice

Novosti online

16. 12. 2020. u 18:02

MISLIO sam da ću u Crnu Goru moći da uđem kada umrem, ispade da ću moći i živ, prva je reakcija pesnika Matije Bećkovića na vest da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić najavio ukidanje zabrane ulaska za pojedine ličnosti, koju je donela prethodna Vlada Crne Gore na čelu sa DPS-om.

„ИЗГЛЕДА ДА У ЦРНУ ГОРУ МОГУ И ЖИВ!” Прва реакција Матије Бећковића на најаве из Подгорице

Foto: Printskrin

Matiji Bećkoviću je, podsećamo, od pre dve godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, zajedno sa još četvoricom javnih ličnosti — istoričarima Čedomirom Antićem i Aleksandrom Rakovićem, profesorom univerziteta Dejanom Mirovićem i pevačem Vladom Georgievom, pod izgovorom da su opasnost po nacionalnu bezbednost ove države.

Na pitanje kada planira da ode u Crnu Goru, Bećković odgovara:

- Neću žuriti, čekam turističku sezonu, razumem da su odobrili meni, ali čudim se da će odobriti Georgievu. Ipak, on je pevao, a ja sam samo pisao.

Uprkos zabrani ulaska, Bećković je ušao u Crnu Goru i održao posmrtni govor vladiki Amfilohiju prilikom njegovog ukopa u Podgorici početkom novembra.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki