KATANAC NA BUTICIMA: Sve više zatvorenih trgovinskih radnji u Herceg Novom, vlasnici očekuju pomoć

V.V.

20. 12. 2020. u 17:19

SKORO svakodnevno neki od malih poslovnih prostora u hercegnovskoj Njegoševoj ulici osvane zatvoren.

КАТАНАЦ НА БУТИЦИМА: Све више затворених трговинских радњи у Херцег Новом,  власници очекују помоћ

Foto V.V.

Ključ u bravu vlasnici stavljaju pritisnuti problemima koje donosi epidemija virusom korona. Ovih dana je dopis sa molbom za pomoć predsedniku Opštine Stevanu Katiću i potpredsedniku Milošu Konjeviću uputila grupa od trideset vlasnika trgovina odećom i obućom. Pišu da sami ne mogu više da prebrode problem. Traže korigovanje njihovih obaveza na opštinskom nivou i da se sa problemima upoznaju nadležni u Ministarstvu finansija.

Predlažu da predstavnici lokalne uprave pokušaju da im kod Ministarstva finansija obezbede subvencije na plate i doprinose za period od jedne godine, da kod IRF-a ostvare prava na kredite sa kamatama i grejs periodom koje su oni propisali po preporukama Razvojne banke SE kroz Program finansiranja trajnih obrtnih sredstava za mikro, mali i srednji biznis ili kroz neki od programa za refinansiranje kreditnih zaduženja. Navode da se obraćaju i u ime porodica i zaposlenih, svesni da je situacija jako teška za sve, ali skrećući pažnju na specifičnost posla kojim se bave i koji je sasvim podložan sezonskim trendovima.

PRAZNO Njegoševa ulica u centru Herceg Novog, Foto V.V.

- Mi sezonu nismo imali, a vi dobro znate da je sa slabom sezonom teško dočekati sledeću.

OLAKŠICE

PREDSEDNIK Katić i potpredsednik Konjević, kažu da u potpunosti razumeju tešku situaciju i podsećaju da su još u maju ove godine usvojili set mera i olakšica za pomoć građanima i privredi. Sva preduzeća i pojedince tada su oslobodili plaćanja kamate po osnovu zaduženja poreza na nepokretnosti za 2020. i još niz pogodnosti.

Naši prometi su svedeni na nulu i rezultat su velikog broja obolelih, a sve je propraćeno strožim merama NKT-a i sve kraćim radnim vremenom. Mi smo odavno iscrpili sva lična sredstva...

Troškovi se gomilaju, roba stoji na lageru, a mi ne vidimo spas bez pomoći sa strane - navedeno je u dopisu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)