NADAJU SE OTPREMNINI: Penzioneri Kombinata aluminijuma tražili prijem kod predsednika Skupštine

I. D. S.

24. 12. 2020. u 07:39

PENZIONERI Kombinata aluminijuma Podgorica tražili su prijem kod predsednika Skupštine Alekse Bečića, nadajući se da će nova skupštinska većina imati više razumevanja od prethodne, te pokrenuti primenu leks specijalisa i isplatu otpremnina za 420 bivših radnika.

НАДАЈУ СЕ ОТПРЕМНИНИ: Пензионери Комбината алуминијума тражили пријем код председника Скупштине

Kombinat aluminijuma / Foto Arhiva "Novosti"

Kako su kazali, žele da Bečiću iznesu sve pojedinosti u vezi sa zakonom za otpremnine i njegovim nesprovođenjem, odnosno neisplaćivanjem više od pet miliona evra bivšim radnicima koji se za to pravo bore više od sedam godina.

U dopisu Skupštini bivši radnici ističu da je zakon o otpremninama, od 5,45 miliona evra, legalno usvojen 2015. godine u Skupštini. Po rečima Nikole Rakovića, predstavnika penzionera KAP, Vlada nije realizovala zakone, a Skupština nije prema odgovornima procesuirala krivične prijave i na taj način ohrabrila je predstavnike Vlade u neizvršavanju skupštinskih odluka.

Raković je podsetio da je Vrhovni sud 1. jula odbacio njihovu reviziju kao "nedozvoljenu", na šta će advokat podneti žalbu. Odlukom Vrhovnog suda potvrđene su, kako je dodao, odluke Osnovnog i Višeg, kojima su odbijene tužbe penzionera KAP-a i isplata pripadajućih otpremnina. Raković je ranije rekao da su odluke Osnovnog, Višeg i Vrhovnog suda donete na osnovu odluke Ustavnog, koji je leks specijalis zakon za otpremnine proglasio diskriminatorskim.

OBEĆANjE

PREDSTAVNIK penzionera KAP-a, Nikola Raković, nedavno se sastao i sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem, od koga je dobio obećanje da će im nova Vlada pružiti svu podršku iz svoje nadležnosti u realizaciji isplate otpremnina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POZNATO KAD ĆE BITI SAHRANJEN BRANO MIĆUNOVIĆ: Počivaće u rodnom gradu