LISICE ZA POKUŠAJ UBISTVA NOVINARKE: Hapšenja u Crnoj Gori zbog planiranja atentata na Oliveru Lakić, za njenu smrt nuđeno 150.000 evra!

S. ĐOKIĆ

25. 12. 2020. u 20:44

SPECIJALNO državno tužilaštvo i policija Crne Gore sprečili su više likvidacija i procesuirali članove kriminalne grupe.

ЛИСИЦЕ ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА НОВИНАРКЕ: Хапшења у Црној Гори због планирања атентата на Оливеру Лакић, за њену смрт нуђено 150.000 евра!

Foto: S. Đokić

Danas su uhapšena dvojica osumnjičenih za planiranje ubistva novinarke Olivere Lakić, za čije ubistvo je nuđeno 150.000 evra. Ona je u listu "Vijesti" objavljivala istraživačke tekstove o fabrici cigareta "Tara".

- Motiv je sprečavanje novinarke da istražuje kriminalne organizacije na teritoriji Crne Gore i njihove veze sa kriminalnim grupama iz regiona - rekao je Saša Čađenović, specijalni tužilac. - Ta kriminalna grupa odgovorna je za pokušaj ubistva više osoba u Herceg Novom, postavljanjem mina rasprskavajućeg usmerenog dejstva.

Milivoje Katnić, glavni specijalni tužilac, istakao je da postoji osnovana sumnja da značajan deo imovine u zoni "Morskog dobra" u Budvi više nije državni. Kako je rekao, kriminalna grupa za koju se sumnja da je formirao uhapšeni direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, broji najmanje deset članova.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević rekla je da je istragom kupovine Instituta Meljine utvrđeno da je time država oštećena za deset miliona evra. Kako je rekla, kupac je po nalogu odbeglog biznismena Duška Kneževića, a suprotno ugovoru, založio imovinu za kredite koji nisu korišćeni namenski. Ti krediti su veći od 11 miliona evra i ni danas nisu vraćeni.

Foto: Vikipedija

Novinarka Olivera Lakić

Šef sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Zoran Lazović, kazao je da neće podneti ostavku na tu funkciju, jer za to "nema razloga".

SRAMNI ZAKON U SKUPŠTINI

PREMIJER Zdravko Krivokapić predložio je Skupštini Crne Gore da se dopuni dnevni red sednice parlamenta 28. decembra, sa Predlogom zakona o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti. Vlada je uradila izmene važećeg zakona bez vođenja javne rasprave i uputila ga Skupštini na usvajanje po hitnom postupku.  (V. K.)

- I dalje ću raditi predano i profesionalno, do zadnjeg dana, dok ne budem smenjen od strane onih koji ovih dana to zagovaraju. Moji sinovi diplomirani su pravnici, ali nisu zaposleni par meseci pre ili posle izbora, već rade - jedan 20, a drugi 11 godina, kazao je Lazović.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a