MINISTARKA VESNA BRATIĆ U HERCEG NOVOM: Nulta tolerancija za korupciju i diskriminaciju (FOTO)

V. V.

26. 12. 2020. u 20:28

MINISTARKA prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić boravila je u prvoj zvaničnoj poseti Herceg Novom.

МИНИСТАРКА ВЕСНА БРАТИЋ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Нулта толеранција за корупцију и дискриминацију (ФОТО)

Foto: Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

Ona je poručila da je prioritet i fokus Vlade promena dosadašnjeg načina upravljanja, a u centru jeste građanin bez obzira na ideološka ubeđenja. Nakon sastanka sa predstavnicima hercegnovske lokalne uprave istakla je da je impresionirana načinom na koji je ova lokalna zajednica uspela da uloži u razvoj kulture, prosvete i sporta bez ili sa vrlo malo pomoći centrale, odnosno bivših Vlada.

Prema njenim rečima, ono što je uspeo predsednik Herceg Novog Stevan Katić trebalo bi da bude uzor na državnom nivou kao primer dobre prakse - kako svaki građanin jeste u centru i kako se ideološki i politički ne diskriminišu ljudi a domaćinski upravlja gradom.

Bratić je naglasila i da je Herceg Novi grad njenog detinjstva, drugi dom ali i grad od izuzetnog značaja za Crnu Goru „kao jedna od najlepših, najgostoljubivijih destinacija turističkih i ljudskih". Uprkos tome podsetila je "godinama su potrebe ove opštine besprizorno i grubo zapostavljane od strane bivšeg režima. Zato je u planu našeg resora izmena takve politike jer su građani ove opštine kao i građani svih drugih opština u Crnoj Gori to zaslužili."

Poručila je Bratić i da nova Vlada daje obećanja i ispunjava ih.

- Naravno da građani očekuju više i ja kao građanin očekujem više, ali Rim nije izgrađen za jedan dan. Mora se u svakom slučaju, u svim procedurama poštovati zakon. Ovo nije Vlada zamene da se zakoni preskaču i ne poštuju, ako su loši oni će se menjati ali dok postoje oni se moraju poštovati - rekla je Bratić.

Foto: Služba za informisanje Opštine Herceg Novi

Informisala je potom da u resoru prosvete intezivno rade da vrate decu u bezbedno školsko okruženje. Pomoć im pruža kandidat za državnog sekretara docent dr Martin Ćelasan u sinergiji sa Ministarstvom zdravlja, svim socijalnim partnerima, NVO sektorom, roditeljima kao i roditeljima dece sa invaliditetom.

- Formiran je operativni tim koji ima zadatak da donese održiva rešenja u skladu sa epidemiološkom situacijom, prostornim i kadrovskim mogućnostima.Ukoliko procenimo da je za decu maksimalno sigurno da se vrate u škole oni će se vratiti. To je bitno ne samo zbog znanja već i zbog socijalizacije - objasnila je Bratić.

FOKUS NA IGALU

Predsednik Katić rekao je da je fokus razgovora bila izgradnja škole u Igalu i obnova objekata od istorijske važnosti za grad.

-Zadužili smo ljude da koordiniraju te aktivnosti kako bi Igalo nakon više decenija čekanja i obećanja dobilo školu kakvu zaslužuje. Škola u Srbini treba hitno da bude obnovljena jer je u pitanju i bezbedonosni problem.Palata Burovina koja je nekada bila Muzička škola trebalo bi da bude ustupljena Opštini na određeni period kako bi se tamo obezbedio prostor za kulturne institucije –kazao je Katić.Ministarku Bratić upoznali i sa procedurom upisa hercegnovske tvrđave Forte mare na Uneskovu listu i sanacijom klizišta i tvrđave Kanli kula.

Apostrofirala je takođe da ova Vlada želi društvo pravde i pravičnosti i jednakih mogućnosti za sve.

-Najbolji treba da dobiju šansu i imaćemo nultu toleranciju za korupciju i diskriminaciju –zaključila je Bratić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije