AMBASADOR CRNE GORE ZADRŽAN U PRITVORU: Evo šta mu se stavlja na teret

S.Đ.

29. 12. 2020. u 17:12

AMBASADOR Crne Gore u Poljskoj i nekadašnji izvršni direktor privatne bolnice "Meljine" Budimir Šegrt, saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu, nakon čega mu je određeno tužilačkog zadržavanje do 72 sata. To je potvrđeno Novostima iz podgoričke policije.

АМБАСАДОР ЦРНЕ ГОРЕ ЗАДРЖАН У ПРИТВОРУ: Ево шта му се ставља на терет

FOTO: Depositphotos

Na teret mu se stavlja krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

Šegrt je, nakon angažmana u bolnici koju je država prodala konzorcijumu na čelu sa Atlas grupom, bio ministar zdravlja 2015 - 2016. godine.

Prema podacima iz biografije, u Atlas grupi je 2009. radio kao vođa projekta "Meljine kompleks", a 2010. dobio je mesto izvšnog direktora privatne zdravstvene ustanove Opšta bolnica Meljine. Za kontrolu ugovora o kupoprodaji "Meljina" bio je zadužen, uz Ministarstvo finansija, i resor zdravlja kojim je upravljao.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević nedavno je novinarima saopštila da su istraživanjem kupoprodaje bolnice u Meljinama utvrdili da je država oštećena za oko 10 miliona eura.

Ona je naglasila da je kupac ugovorom bio obavezan da uloži 119 miliona eura, a da je investirao 17.000 eura.

Objasnila je da je kupac - konzorcijum na čijem čelu je bila Atlas grupa po nalogu Duška Kneževića suprotno ugovoru, založio imovinu za kredite koji nijesu korišteni namenski.

Specijalno državno tužilaštvo do sada je protiv Duška Kneževića podiglo više optužnica - za organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)