EVO KADA POČINJE VAKCINACIJA U CRNOJ GORI: Ministarka rekla ko će imati prioritet, još se pregovara sa proizvođačima

V. K.

30. 12. 2020. u 10:04

VAKCINACIJA protiv korona virusa u Crnoj Gori mogla bi početi krajem januara, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović, na konferenciji za novinare, ne precizirajući koliko vakcina će stići u prvoj nabavci, kao i ni od kojeg proizvođača.

ЕВО КАДА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ: Министарка рекла ко ће имати приоритет, још се преговара са произвођачима

Jelena Borovinić Bojović / Foto MCP

- Vlada ima intenzivne kontakte sa EU, ali i sa proizvođačima vakcina, kako bi one što pre stigle u Crnu Goru. Ako pregovori budu nastavljeni ovim tempom možemo da očekujemo da bi krajem januara vakcinacija u Crnoj Gori mogla da počne. U prvom planu je dogovoreno da će biti vakcinisani stariji od 80 godina, nakon toga stariji od 65 godina, osobe u staračkim domovima, zdravstveni radnici koji su na prvoj liniji odbrane i nakon toga kreće ostala vakcinacija koja će takođe ići po prioritetima. Vakcinacija je dobrovoljna, očekuje da će odziv građana biti dobar. Informacija sa terena govore da se i odnos građana prema vakcinaciji menja na bolje, imajuću u vidu interval od oktobra do decembra i da sada imamo bolji odgovor građana na ponuđenu vakcinaciju - poručila je Borovinić Bojović.

Ministarka je saopštila da se o nabavci vakcine pregovara sa više proizvođača.

- Ne bih se danas izjasnila konkretno o tome koja će vakcina doći u Crnu Goru. Ono što je važno jeste da vakcina koja dođe u Crnu Goru mora biti bezbedna, efikasna i sa dobrim kvalitetom i to će biti ispoštovano - kazala je Borovinić Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)