VEROM I HUMANOŠĆU DO 250 DEČIJIH OSMEHA: Podeljeni novogodišnji paketići mališanima u tivatskim osnovnim školama

V.Vujnović

30. 12. 2020. u 21:14

U BRATSTVU srpske pravoslavne omladine Sveti Pantelejmon, prvom osnovanom u Crnoj Gori, na Miholjskoj Prevlaci, a po blagoslovu blaženopočivšeg Patrijarha Pavla i mitropolita crnogorosko - primorskog Amfilohija, novogodišnje i božićne praznike ulepšali su mališanima u četiri tivatske osnovne škole.

ВЕРОМ И ХУМАНОШЋУ ДО 250 ДЕЧИЈИХ ОСМЕХА: Подељени новогодишњи пакетићи  малишанима у тиватским основним школама

Foto: privatna arhiva A. D.

- Za kraj godine koja je svima bila jedna od težih, odlučili smo da praznike ulepšamo našim prvacima i poželimo im bolji početak sledeće godine. Organizovali smo se, obezbedili novogodišnje paketiće i podelili ih,  ukupno 250. Ovo je jedna od naših brojnih akcija, i sigurno je da neće biti poslednja, priča sa Novosti jedan od članova bratstva Aleksandar Dubravčević.

Iz bratstva poručuju da poštuju davno izrečenu misao  da ne postoji ništa iskrenije od dečijeg osmeha, a  oni su ih ovom akcijom izmamili 250.

Foto: privatna arhiva A. D.

- Zbog toga su naša srca puna a veća zahvalnost i priznanje od toga da smo u ovom čudnom vremenu obradovali toliko dečaka i devojčica nama ne treba. I njima i njihovim roditeljima, svim ljudima dobre volje želimo da u miru,zdravlju i veselju provedu novogodišnje i bozićne praznike sa svojim najblizima. Svako dobro od Gospoda, poručuje u ime svih članova bratstva Dubravčević.

Treba podsetiti da je jedna od prvih akcija ovog bratstva bila obnova manastira na Luštici. Svoje postojanje zasnivaju na liturgijskom životu i humanosti, pa su organizovali i akcije dobrovoljnog davanja krvi i pomoći socijalno ugroženim porodicama. Obnovili su i oštećeni bilbord sa likom visokopreosvećenog Mitropolita crnogorosko - primorskog Amfilohija.

- S Božijim  blagoslovom radićemo još i više, jer je i podmladak i celo bratstvo od ove godine aktivnije i to je dalo odlične rezultate, kažu nam u bratstvu Sv Pantelejmona.

I ovim rečima i još više delima na najlepši način potvrđuje da poštuju blagoslove ali i da istrajno ostaju na putu koji je započeo prvi  predsednik i duhovnik bratstva blaženopočivši protojerej - stavrofor Momčilo Krivokapić a nastavlja i sadašnji duhovnik  Otac Miajlo Backović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna