PRLJAVA DRITANOVA IGRA SA SRPSKIM SVETINJAMA: Posle izmene Zakona o slobodi veroispovesti, URA najavljuje žalbu Ustavnom sudu!

Novosti online

07. 01. 2021. u 18:06

POSLANIK Građanskog pokreta URA Božena Jelušić ocenila je večeras da su izmene Zakona o slobodi veroispovesti morale da se dogode na drugačiji način i najavila da će URA, kada izmene budu usvojene, njih dati na proveru ustavnosti.

ПРЉАВА ДРИТАНОВА ИГРА СА СРПСКИМ СВЕТИЊАМА: После измене Закона о слободи вероисповести, УРА најављује жалбу Уставном суду!

Foto arhiva

- Bez obzira na svest koliko je važno doneti izmene Zakona o slobodi veroispovesti, svesna sam činjenice da se to moralo dogoditi na drugačiji način. Neke paralele su se prosto nametnule, opet gluvo doba noći, opet možda izostanak dovoljne javne rasprave - kazala je Jelušić u emilsiji Kluba A.

Prema njenim rečima, kad izmene budu usvojene URA će ih dati na proveru ustavnosti.

- Čovek ima potrebu da ima punu informaciju i da se svi uključe. Ako to izostane, bez obzira na brzinu, bez obzira na neka stanja koja ne mogu uvek da se iskontrolišu važno je tražiti najbolje moguće puteve koji mogu smanjiti neraspoloženje građana, ili uopšte gubitak poverenja da je bilo kakva promena moguća - istakla je Jelušić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori