IZ CRNE GORE OTIŠAO KONVOJ: Poslata pomoć za područja u Hrvatskoj postradala u zemljotresu

V.V.

08. 01. 2021. u 18:30

TLO se u Hrvatskoj ne smiruje, ali ne prestaje ni akcija prikupljanja pomoći za postradala područja.

ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ ОТИШАО КОНВОЈ: Послата помоћ за подручја у Хрватској пострадала у земљотресу

Foto: V. V.

 Prethodnih dana pomoć prikupljena u Herceg Novom, Tivtu, Kotoru, Budvi, Cetinju, Nikšiću, Podgorici, Baru i Sutomoru, iz Herceg Novog je distribuirana prvim konvojem u kome je bilo pet teretnih vozila.

Volonterka Nevena Keković iz Herceg Novog objašnjava da je osim odeće, prehrambenih i higijenskih proizvoda, obezbeđena i bebi oprema ali i jedan agregat. Sve je dopremljeno do Splita i Petrinje a nadležni će je sve distribuirati tamo gde je najpotrebnije. Ostatak humanitarne pomoći koji nije „stao" u ovaj konvoj biće distribuiran nakon praznika objasnila je Keković.

-U ovom izazovnom vremenu svako je pomogao koliko je mogao i na svoj način, a akcija i dalje traje, podsetila je Keković, uz ocenu da su volonteri i darodavci uradili dobru stvar, a u Hrvatskoj su primljeni uz dobrodošlicu i srdačno.

Prema njenim rećima prizori kroz Petrinju su strašni i teško ih je opisati, ali su ljudi dobro organizovani i spremni da pomognu jedni drugima. Potrebno je ipak više volontera i građevnskog materijala jer bi uskoro trebalo početi sanaciju oštećenih objekata.

Foto: V. V.

UPLAĆEN NOVAC CRVENOM KRSTU

Na račun Crvenog krsta Crne Gore, do 7. januara uplaćeno je za pomoć građanima u mestima postradalim u zemljotresima skoro 40 hiljada evra. Ova organizacija je iz sopstvenih sredstava izdvojila tri hiljade evra.

-Zahvaljujemo svima koji su do sada dali svoj doprinos. Ostale pozivamo da isto učine i podsećamo da je broj žiro računa 520-5188-31, kod Hipotekarne banke. Pored uplate na žiro račun, donacije se mogu ostvariti i slanjem SMS-a na broj 15888 (cena poruke je jedan evro). Prikupljena sredstva biće prosleđena hrvatskom Crvenom križu, saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)