INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLJE: U Crnoj Gori zasad bez pooštravanja epidemioloških mera

Tanjug

09. 01. 2021. u 12:03

CRNOGORSKI Institut za javno zdravlje neće predložiti pooštravanje mera Komisiji za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti, jer nije došlo do značajnog povećanja broja zaraženih u odnosu na broj testiranih.

ИНСТИТУТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЉЕ: У Црној Гори засад без пооштравања епидемиолошких мера

Foto: M. Sekulović

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić kazao je za "Dan" da će radna grupa IJZ danas razmatrati trenutnu epidemiološku situaciju, nakon čega će uputiti predloge Komisiji za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti.

Kako je rekao, trenutno je broj novoobolelih na stabilnom, ali visokom nivou, čemu u prilogu govori podatak da je broj novoobolelih u odnosu na broj testiranih na dnevnom nivou u rasponu od 25 do 32 odsto već poslednjih nekoliko nedelja, prenosi RTCG.

-Ipak, definitivnu procenu ćemo imati nakon sastanka Radne grupe IJZCG. Definitivnu potvrdu ponašanja građana što se tiče poštovanja epidemioloških mera i preporuka imaćemo 14 dana nakon poslednjeg epidemiološki rizičnog događaja, dakle oko 22. januara, kada će se i analizirati da li je potrebno nešto menjati i u kojoj meri - kazao je Galić.

Prema podacima od juče, U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata prijavljeno šest smrtnih slučaeva i 436 novozaraženih osoba korona virusom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)