KOMŠIĆ UDARIO NA KRIVOKAPIĆA: Traži izvinjenje za čestitku koja zvanično ne postoji - skandal ne jenjava

V.K.

10. 01. 2021. u 21:34

USMENA čestitka putem telefona predsednici Republike Srpske Željki Cvijanović 9. januara na Dan RS koju je uputio premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, a saopštio portal RTRS, našila je na osudu člana Predsedništva BiH Željka Komšića.

КОМШИЋ УДАРИО НА КРИВОКАПИЋА: Тражи извињење за честитку која званично не постоји - скандал не јењава

Foto: Printskrin

On je saopštio da Vlada Crne Gore treba da se ogradi od čina premijera Krivokapića, i da izvinjenje treba da upute i Krivokapićevi koalicioni partneri.

U reakciji potpredsednika Vlade Crne Gore, Dritana Abazovića, navodi se da se zvanična politika Vlade vodi samo zvaničnih kanala komunikacije.

- Poštovani članu Predsedništva BiH Željko Komšiću, Vlada Crne Gore zvaničnu politiku vodi samo preko zvaničnih kanala komunikacije. Želimo najbolje odnose sa državama regiona. Ruka prijateljstva pružena je svima, to važi i za Bosnu i Hercegovinu - napisao je Abazović na Tviteru.

Oglasio se i bivši predsednik Crne Gore Filip Vujanović poručivši da je on čestitku  povodom Dana Republike Srpske tadašnjem predsedniku miloradu Dodiku  uputio pre nego je, kako kaže, 9. januar proglašen neustavnim.

- Čestitku sam uputio 2011. na poziv da prisustvujem svečanom obeležavanju, a pre nego je 2016. ovaj datum od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera, a na inicijativu tadašnjeg člana Predsedništva Bakira Izetbegovića - naveo je Vujanović.

Kritike stižu od gradonačelnika Podgorice, Ivana Vukovića, Socijaldemokrata, Bošnjačke strane i drugih organizacija i pojedinaca.

Zvanične čestitke nije bilo, inače bi ona bila objavljena na sajtu Vlade, ili na Tviteru.

- To je bio privatan razgovor premijera sa Željkom Cvijanović - saopštili su iz Krivokapićevog kabineta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije