KLIZIŠTE ODNELO 100 METARA LOKALNOG PUTA: Nadležni u Baru doneli rešenje o obustavi saobraćaja u Dobroj Vodi (FOTO)

B. Dabić

11. 01. 2021. u 15:36

SEKRETARIJAT za stambeno-komunalne poslove doneo je danas rešenje o obustavi saobraćaja u Dobroj Vodi, na putu koji je oštećen usled klizišta.

КЛИЗИШТЕ ОДНЕЛО 100 МЕТАРА ЛОКАЛНОГ ПУТА: Надлежни у Бару донели решење о обустави саобраћаја у Доброј Води (ФОТО)

Foto: B. Dabić

- Rešenje će biti na snazi do sanacije puta u Dobroj Vodi, kazao je sekretar Sekretarijata za stambeno-komunalne poslove Vesko Gvozdenović.

Sekretar Sekretarijata za imovinu, zastupanje i investicije Vido Dabanović objašnjava da sanacija ne može početi dok je klizište aktivno.

- Opštinske ekipe su danas bile na terenu.Sanacija može početi  nakon smirivanja tla i poboljšanja vremenskih prilika, kazao je Dabaović dodajući da treba proveriti - je li put loklanog karaktera.

Foto: B. Dabić

Podsetimo, sedam dana prekinut je lokalni put u  naselju Dobra Voda i za vozila i za pešake.  Klizište je odnelo deo lokalnog puta i oštetilo imanja dva vlasnika na kojima su maslinjaci.

- Klizište je preseklo put do osnovne  škole i verskih objekata, džamije i crkve, u ovom delu barske opštine, potvrđuju meštani ovog prigradskog naselja Bara koji  nedelju dana  koriste zaobilazni put.

Klizište je počelo da “radi” 4.januara na deonici lokalnog puta između Osnovne škole u Dobroj Vodi i nekadašnjeg garnizona. 

- Klizište je odnelo deo puta i deo maslinjaka. Put je potonuo u dubini oko jednog metra i pomeren je, a oštećen u dužini od nekih 100 metara. Šteta je velika. U imanjima  na kojima su maslinjaci dužina klizišta je oko 150 metara i svakim danom se povećava, kazao je Emin Kalamperović dodajući da je on spreman sa svojim mašinama  sanira put, ali se kako navodi mora sačekati da se stabilizuju vremenske prilike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)