ČISTKE U CRNOGORSKIM DRŽAVNIM UPRAVAMA: Otpušteni direktori i njihovi pomoćnici

Tanjug

12. 01. 2021. u 11:30

U CRNOJ Gori su smenjeni direktori pet državnih uprava i svi njihovi pomoćnici na osnovu vladine uredbe objavljene u Službenom listu 5. januara ove godine.

ЧИСТКЕ У ЦРНОГОРСКИМ ДРЖАВНИМ УПРАВАМА: Отпуштени директори и њихови помоћници

Foto Vlada CG

Kako javlja portal Cdm.me, smenjeni su direktori: Poreske uprave Momir M. Mugoša, Uprave cariina Vladan Joković, Uprave za imovinu Blažo Šaranović, Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, i direktorka Uprave igara na sreću Milena Savović Baptista.

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević se, navodi portal, nalazi u Istražnom zatvoru zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj. On je krajem prošle godine uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i određen mu je pritvor do 30 dana.

Na osnovu Uredbe o izmenama i dopuni uredbe o organizaciji i načinu rada državnih uprava, Poreska i Uprava igara na sreću spojiće se u Upravu prihoda, a uprave za nekretnine i imovinu u Upravu za katastar i državnu imovinu.

- Direktorima Poreske uprave, Uprave za igre na sreću, Uprave za nekretnine i Uprave za imovinu, kao i licima koja vrše poslove visokog rukovodnog kadra u ovim organima, mandat prestaje danom stupanja na snagu ove uredbe - objavljeno u Službenom listu od 5. januara 2021.

Poslanica DPS-a Suzana Pribilović je izjavila juče da nova vlast nema zakonskog osnova za razrešenje direktora uprava, kao ni zakonskog razloga za prestanak njihovog mandata, napominje Cdm.me.

- Nova vlast na njih vrši nezakonit pritisak da podnesu ostavke, a ako to ne učine, nova vlast će bez ikakvog osnovanog razloga i potrebe ukidati pojedine organe uprave, spajati ih, samo kako bi realizovali svoja politička obećanja i očistili upravu po dubini za svoje politički podobne kadrove - rekla je Pribilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista