KRUZER TANKOVAO GORIVO NA SICILIJI: Vratio se u raspremu u luku Bar

B.Dabić

15. 01. 2021. u 12:41

NAKON što je na Siciliji tankovao gorivo jutros se u luku Bar vratio kruzer “Norvegian Spirit“ i ponovo počinje raspremu na gatu Port of Adria u trajanju od 91 dan. Na ovom kruzeru je 1.114 članova posade.

КРУЗЕР ТАНКОВАО ГОРИВО НА СИЦИЛИЈИ: Вратио се у распрему у луку Бар

Foto B.Dabić

Na osnovu zahteva brodara Lučka kapetanija Bar izdala je prethodnu saglasnost kojom PoA odobrava raspremu broda.

Novostima je u PoA potvrđeno da je brodar zadovoljan uslovima koje imaju u crnogorskoj luci i zbog toga nastavalju raspremu u Baru(do prvog angažovanja na oragnizovanom putovanju za putnike).

Podsetimo, nakon što je 9.janura kruzer napustio luku Bar u javnosti se pojavila informacija da “zbog nespremnosti Direktorata za vanredne situacije MUP-a da izda formalnu saglasnost za snabdevanje tog broda gorivom direktno iz autocisterni dok boravi na vezu na operativnoj obali u delu luke Bar, kruzer “Norvegian Spirit“ prekinuo je prošlog vikenda raspremu u Crnoj Gori. Time je Crna Gora i deo njene privrede izgubio priliku da samo od tog broda, do aprila meseca koliko je bilo prvobitno planirano da „Norvegian Spirit“ ostane u Crnoj Gori, prihoduje između pet i šest miliona evra”.

Iz Dikrektorata su saopštili da zbog važećih zakonskih propisa nisu mogli izaći u susrt vlasniku kruzera da se tom brodu dozvoli uzumanje goriva direktno iz autocisterni dok boravi na vezu na operativnoj obali PoA u akvatorujumu luke Bar.

“Norvegian Spirit“, brod od 75.904 bruto tone, pripada američko-norveškoj kompaniji Norvegian Kruz Line (NCL) i u Bar je na raspremu uplovio 24. novembra.

Kruzer je  dug 269 i širok 32,3 metra u Baru se oko podne vezao na gat 2 kompanije “Port of Adria“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista