VRATILI SU MI ŠTO JE MOJE - SLOBODU: Vlado Georgiev nakon odluke o ukidanju zabrane ulaska u Crnu Goru - "Radujem se što ću videti majku!"

V.V.

16. 01. 2021. u 20:09

NAKON što je novi ministar unutrašnjih poslova CG Sergej Sekulović doneo rešenje kojim je ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru popularnom Novljaninu Vladi Georgievu on kaže da se nada da će što pre doći u Herceg Novi.

ВРАТИЛИ СУ МИ ШТО ЈЕ МОЈЕ - СЛОБОДУ: Владо Георгиев након одлуке о укидању забране уласка у Црну Гору - Радујем се што ћу видети мајку!

Foto: EPA i "Novosti"

- Osećam kao da mi je neko vratio ono što je moje, što sam oduvek imao, ali mi je eto neko to privremeno oduzeo i zabranio. Pričam o slobodi. Radujem se što ću brzo doći u Novi, videti oca, majku, prijatelje, Boku.

Tu radost dele i Vladovi prijatelji u Novom baš kao što su delili ogorčenje kada je u avgustu prošle godine vraćen sa graničnog prelaza Sitnica za Bosnu i Hercegovinu uz  obrazloženje da mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru  zbog, što je i tada i danas zvučalo neverovatno "nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti i javnog zdravlja". Bezbednost je valjda narušio učešćem u litijama i kada je pred manastirom Savina zapevao "Tamo daleko".

- Tužno je da se radujemo ukidanju odluke koja je bila van pameti, zabrane koja se meni uopšte desila. Ali neka to bude presedan koji se nikada više ne sme ponoviti. Ljudi su rođeni slobodni i imaju slobodu kretanja zagarantovanu mnogim međunarodnim konvencijama i dokumentima. Isto tako imaju pravo na svoje javno mišljenje. U mom slučaju prethodna autokratska vlast nije imala kapacitet da savlada moje neslaganje i poruke u 140 karaktera na Tviteru - kaže Vlado.

Lep je postupak nove Vlade i to što je što je pokazala razumevanje i reagovala na sulude, fašističke odluke prethodne anti-srpske i diktatorske garniture, dodaje i ponavlja da su time grubo prekršena njegova ljudska prava odlukom koja je bila vrlo diskriminatorska i zloupotrebom nadležnih organa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna