NESMETANO POZIVAJU NA MRŽNJU: Jovan Vučurović o ambasadorima Crne Gore koji još nisu smenjeni

V.K.

18. 01. 2021. u 20:25

JOVAN Vučurović pita šta čeka ministar spoljnih poslova Crne Gore Đorđe Radulović.

НЕСМЕТАНО ПОЗИВАЈУ НА МРЖЊУ: Јован Вучуровић о амбасадорима Црне Горе који још нису смењени

Foto: DF

Naime poslanik DF i član predsedništva Nove srpske demokratije smatra da bi trebalo odmah smeniti DPS ambasadore koji su podržali poziv da se pale hramovi i vernici SPC!

- Pošto on pokazuje nesnalaženje i neodlučnost u procesu „čišćenja“ diplomatske mreže od onih koji su pokazali da nisu diplomate nego vojnici DPS-a, pokušaćemo da mu pomognemo da bude efikasniji. Naravno, i da mu pružimo dokaze i razloge da takvi odmah budu sankcionisani i udaljeni iz državne službe – poručio je Vučurović.

Javnost se seća skandala koji su pre nešto više od godinu dana napravili ambasadori Miodrag Vlahović, Željko Perović i Nebojša Kaluđerović, plativši novčanu kaznu koleginici iz MVP koja je javno pozivala da se u CG spaljuju hramovi SPC, zajedno sa vernicima u njima.

- Čak je i Duško Marković, tadašnji premijer, a današnji komita, kazao da je odluka trojice crnogorskih ambasadora da plate kaznu od 600 evra suspendovanoj službenici MVP, izrečenu od strane Suda za prekršaje zbog govora mržnje, neprimerena, a Ombudsman je saopštio da potez ambasadora predstavlja „nedopustiv odnos prema deliktnom ponašanju“. I umesto da budu odmah smenjeni, sa njima se danas nešto pregovara i dogovara. Ne pamti se da su negde drugo ambasadori javno podržali takve zastrašujuće pozive da se spaljuju ljudi i verski objekti. Oni su, naravno, potrčali da se sakriju iza brige za državu, što dovoljno govori o toj vrsti „patriotizma“, koju gledamo i poslednjih meseci, a čiji je glavni podstrekač lider DPS – kaže član predsedništva Nove srpske demokratije

Prema njegovim rečima, ono što je saopštila nekadašnja službenica MVP, odavno je, a naročito danas, glavna politika DPS.

- Javno pitam ministra Radulovića, koji je kao funkcioner MVP tada ćutao o ovom skandalu - šta to treba još da urade ova trojica ambasadora da bi bili smenjeni? Zar njihova finansijska podrška očiglednom raspirivanju nacionalne i verske mržnje nije dovoljna da takvi završe diplomatsku karijeru? Nadamo se da smo pomogli ministru Raduloviću da se otarasi nekih dilema, ako ih ima, i da svoj posao počne da radi hrabro i odgovorno - poručio je Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna