UBICI POLICAJCA NOVO SUĐENJE! Odluka Apelacionog suda Crne Gore u slučaju državljanina Srbije Enesa Memića

M. S.

19. 01. 2021. u 16:41

ODLUKOM Apelacionog suda Crne Gore, u Višem sudu u Bijelom polju 19 februara počeće novu suđenje državljaninu Srbije Enesu Memiću (36), iz Gojakovića, nedaleko od Brodareva koji je odlukom Dragana Mrdaka sudije višeg suda u Bijelom Polju bio osuđen na na 20 godina zatvora zbog teškog ubistva policajca CB Bijelo Polje Irfana Kujovića (42) u julu 2015. godine.

УБИЦИ ПОЛИЦАЈЦА НОВО СУЂЕЊЕ! Одлука Апелационог суда Црне Горе у случају држављанина Србије Енеса Мемића

Foot: Novosti

U rešenju kojim je ukinuta presuda stoji da je jedan od razloga ukidanja taj što je tokom istražnog postupka koji je protiv Memića vođen u Osnovnom sudu u Bijelom polju činjenica da je tadašnji sudija za istrage tog suda Dragan Mrdak ispitao nekoliko svedoka. Potom je predmet ustupljen Višem sudu u Bijelom Polju gde je Mrdak u međuvremenu izaabran za sudiju.

Prema navodima optužnice koja je protiv Memića podignuta u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, on je kobne večeri oko 19.45 sati, odbio da se zaustavi na znak policajca Kujovića i udario ga "golfom", a potom se ne zaustavljajući dao u beg.

Nesrećni čovek, otac četvoro maloletne dece, ubrzo je preminuo od teških povreda. Odmah posle udesa počela je potera za Memićem u koju je bio uključen i helikopter policije i SAJ. Međutim, Memić je uspeo da sakrije automobil, koji je kasnije pronađen u jednoj provaliji, a potom kroz vrleti uspeo da se domogne BiH.

Tamo je "pao" devetog decembra 2015, takođe posle odbijanja da na znak policije na Ilidži zaustavi vozilo. Posle potere, u slupanom "pasatu", policija je pronašla 15,5 kilograma skanka.

Posle odležane kazne, pravosudni organi BiH, izručili su Memića Crnoj Gori u decembru 2018 godine, gde je ubrzo počeo sudski proces protiv njega, na kome je tvrdio da nije počinio ubistvo policajaca tako što je kolima prešao na suprotnu stranu i pokosio policajca koji je pokušao da ga zaustavi.

Memić je i pre ubistva policajca imao posla sa crnogorskim organima gonjenja. Zbog šverca marihuane koju je prenosio iz Albanije do Bijelog Polja pa potom u BiH, u januaru 2014. godine u Višem sudu u Podgorici osuđen je na godinu dana zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)