ANDRIJA MANDIĆ O SRAMNOJ KARIKATURI NA KOJOJ JE PRIKAZANA VESNA BRATIĆ: Ovo je udar na državu i demokratiju!

V.K.

22. 01. 2021. u 14:21

LIDER Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, objavljivanje ilustracije na kojoj je prikazana ministarka Vesna Bratić ocenio je brutalnim, primitivnim i kukavičkim napadom kojim je napadnuta svaka žena u Crnoj Gori, Vlada čija je Bratić članica, Ustav i državno uređenje.

АНДРИЈА МАНДИЋ О СРАМНОЈ КАРИКАТУРИ НА КОЈОЈ ЈЕ ПРИКАЗАНА ВЕСНА БРАТИЋ: Ово је удар на државу и демократију!

Foto: Novosti arhiva

- Ovi virtuelni nasilnici kriju se iza navodne slobode govora koju koriste po potrebi kao štit za mizoginiju i kaljanje svega što je vekovima čuvano kao sveta vrednost u Crnoj Gori. Ovim nastupima udara se direktno na državu i demokratiju, krši se Ustav kojim je zabranjena zloupotreba ličnih sloboda da bi se crtale mete na čelo žrtava, saopštio je Mandić, dodajući da demokratija nije brisani prostor u kojem svako radi što hoće, već sistem u kojem su svi zaštićeni od nasilja i zloupotrebe prava.

Foto: Facebook

- Ovakvi izlivi govora mržnje nemaju mesta u pravno uređenoj državi, a Vlada mora oštro reagovati na svaki ovakav ispad i privesti odgovorne pravdi.

- Mora se poslati jasna poruka da žene u Crnoj Gori neće služiti kao poligon za iskaljivanje nemoći mračnih snaga poražene kvazipolitike. Svakom nasilniku mora biti stavljeno do znanja da Crna Gora nije besudna zemlja na čije uređenje mogu da udare nekažnjeno, lažno se kunući u brigu za državu poručio je Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna