IZVLAČILI KAMEN, PODIGLI MULJ? Stanovnici Dobrih Voda uznemireni zbog zamućenja dela mora kod Malog Pijeska

B. Dabić

23. 01. 2021. u 06:08

POČELA je kontrola gradilišta "Madams palas" na Malom Pijesku u Dobrim Vodama. Na gradilištu je danas bila građevinska inspekcija koja će nakon kontrole sačiniti izveštaj. Poslednjeg radnog dana u sedmici radovi se nisu izvodili na izgradnji i uređenju obale - plaže Ujtin potok, saznaju "Novosti".

ИЗВЛАЧИЛИ КАМЕН, ПОДИГЛИ МУЉ? Становници Добрих Вода узнемирени због замућења дела мора код Малог Пијеска

Foto B. Dabić

Izgradnja i uređenje obale - plaže Ujtin potok, u dužini od 115 metara za koju ispred investitora "Madams palas" Sahret Hajdarpašić tvrdi da se radi "po pravilima struke i propisanim tehničkim standardima", te da imaju Studiju zaštite životne sredine, za građane je - zabrinjavajuća i upitna.Nakon što je izvođač radova"Lang bej-tehnik" iz Podgorice ovih dana "uveo" mašine na plažu i bagerima izvlačio kamen iz plićaka, veliku morsku površinu prekrila je žuta mrlja.

Hajdarpašić tvrdi da se radi prema projektnom zadatku.

- Vadio se kamen iz središnjeg dela plaže. Nakon što bude prepran, samleven vratićemo ga na plažu. Plaža će biti završena do maja - kazao je Hajdarpašić koji je mišljenja da u ovom poslu nije bilo nesavesnog rada.

Inače, iznad plaže preduzeće "Madams palas" gradi hotel sa pet zvezdica bruto građevinske površine 11.470 kvadratnih metara, po DUP-u Veliki Pijesak. Radovi su počeli 12. maja 2019, a završetak je planiran za 1. maj 2021. godine. U novembru prošle godine usvojene su izmene DUP-a.

Foto "Fejsbuk"

"Novosti" saznaju da je Vlada donela u novembru izmene i dopune DUP-a Veliki Pijesak. Međutim, Opština Bar i resorni sekretarijat za urbanizam nisu dali saglasnost na predlog izmena. Investitor budućeg hotela sa pet zvezdica je Mirsad Ramčilović iz Švajcarske.

Dok meštani sumnjaju da se devastira Mali Pijesak, iz JP "Morsko dobro" su naveli da je njihova služba kontrole obišla teren i sačinila zapisnik koji jeuputila Inspekciji za zaštitu prostora da utvrdi - da li se radi prema projektnom zadatku, u skladu sa Studijom zaštite životne sredine.

KAKO SU DOBIJENE DOZVOLE

POSLANICA Maja Vukićević pita, kako su dobijene dozvole za izgradnju i uređenje obale - plaže, ali i za hotel sa pet zvezdica, kao i druge objekte.

- Na području Malog Pijeska, kao i Velikog Pijeska postoji problem. Svedoci smo da se na vrlo malom prostoru gradi preko svake mere - kazala je Vukićevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024