TAJ CRTEŽ JE GROTESKNI DEO CRNE GORE: Predsednik Herceg Novog osudio uvredljivu karikaturu ministarke Vesne Bratić

V.V.

22. 01. 2021. u 20:44

NAJOŠTRIJU osudu zbog uvredljive karikature ministarke prosvete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić koja kruži društvenim mrežama, uputio je predsednik Herceg Novog, Stevan Katić.

ТАЈ ЦРТЕЖ ЈЕ ГРОТЕСКНИ ДЕО ЦРНЕ ГОРЕ: Председник Херцег Новог осудио увредљиву карикатуру министарке Весне Братић

Foto: V. Vujnović

-Situacija koju doživljava ministarka Bratić predstavlja najvulgarniji način maltretiranja, pokušaj povrede časti i ugleda i sajber zlostavljanje. Ova karikatura nije samo uvreda za ministarsku Bratić, već i za Crkvu i sve vernike, dakle većinski deo stanovništva Herceg Novog i cele Crne Gore, poručio je Katić i dodao da satira, kao književni izraz, može biti dobro oruđe da se ukaže na društvene anomalije, ali su sporna karikatura, kao i autor iste, omanuli i izazvali jedino „osećaj gađenja kod gotovo svakog građanina."

-Ovaj crtež odražava karikaturni i groteskni deo Crne Gore. Svi koji su na bilo koji način učestvovali u njegovom kreiranju i deljenju pripadaju trulom sistemu vrednosti kojem mora doći kraj, uveren je Katić.

Njegova poruka je i da dostojanstvo svakog građanina i građanke Crne Gore mora biti zaštićeno, a sloboda govora ne sme biti opravdanje za primitivne istupe pojedinaca, koji svojim (ne)delima ponižavaju i omalovažavaju sugrađane.

- Moramo težiti zajednici u kojoj nema mesta za mizoginiju i seksizam, koja će uvek osuditi ovakve „umetničke izraze" kao neadekvatan i necivilizovan prikaz stava ili mišljenja autora, poručio je predsednik Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAĆE DA ŽIVE SA 60 E MESEČNO JOŠ...Parlamentarna većina odbila da raspravlja o povećanju srazmernih penzija