JOŠ JEDNA POČAST STRADALIM PUTNICIMA: U Bijelom Polju obeležena godišnjica železničk nesreće

M.S.

22. 01. 2021. u 20:55

POLAGANjEM venaca, rodbina, građani i rukvodstvo opštine Bijelo Polje još jednom su u petak odali počast žrtvama najteže železničke nesreće u Crnoj Gori u kojoj je poginulo 47 osoba.

ЈОШ ЈЕДНА ПОЧАСТ СТРАДАЛИМ ПУТНИЦИМА: У Бијелом Пољу обележена годишњица железничк несреће

Foto: Opština Bijelo Polje

Najteža železnička nesreća u Crnoj Gori dogodila se 23 januara 2006. godine na Bioču, desetak kilometara od Podgorice, gde je poginulo 47, a povređeno više od 220 putnika.

Predsednik NVO “Voz neprebola“ Goran Vojinović kazao je da nažalost, kao i prethodnih godina, ostaju bez odgovora, odnosno reakcije nadležnih institucija, što bi, po njegovom mišljenju dovelo do obnavljanja sudskog procesa i otkrivanja istine o „vozu smrti“.

-Hvala što ste svih ovih godina sa nama, pamtimo i beskrajno poštujemo, kazao je Vojinović, zahvalivši se svima ''koji im svojim razumevanjem i podrškom ulivaju snagu da istraju u svojoj nameri da dođu do istine''.

Venac su u ime Opštine Bijelo Polje položili su predsednik Petar Smolović, potpredsednik Nermin Bećirović i predsednica Skupštine opštine Nemša Omerhodžić.

Do nečuvene tragedije došlo je kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina i sva četiri vagona se survala u provaliju.

Među poginulim putnicima više od polovine je bilo iz Bijelog Polja. U znak sećanja na njih, u Gradskom parku, u samom centru grada, podignut je spomenik na kojem su uklesana imena svih stradalih putnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024