GRAFITI - ČIN IZ KUHINJA DPS: Predsednik Opštine Berane osudio vandalizam u MZ Dolac (FOTO)

M.S.

24. 01. 2021. u 10:58

OPŠTINA Berane najoštrije osuđuje grafite, uvredljive sadržine, koji su ispisani na zidu napuštene zgrade u mesnoj zajednici Dolac, u Beranama.

ГРАФИТИ - ЧИН ИЗ КУХИЊА ДПС: Председник Општине Беране осудио вандализам у МЗ Долац (ФОТО)

Foto: M.S.

Sa najdubljim prezirom i neodobravanjem doživljavamo širenje ovakvih naručenih poruka mržnje koje dolaze iz dobro poznatih kuhinja DPS-a pred današnji kongres ove partije.

Ovo je u nedelju saopštio predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, posle "otkrića" o grafitima obelodanjenog u režimskim medijima.

- Ponavlja se isti scenario od 30. avgusta 2020. godine, pred parlamentarne izbore, kada su tokom noći ispisani uvredljivi grafiti u naseljima gde pretežno žive naši sugrađani, komšije i prijatelji Bošnjaci i Muslimani - tvrdi gradonačelnik Berana, uz konstataciju da se " i ovoga puta se radi o još jednom njihovom uzaludnom pokušaju izazivanja međunacionalnih tenzija, po već oprobanom scenariju iz 90-tih godina, ali im to Berane, kao što nije ni tada, neće ni sada dozvoliti".

- Ovakav potez je dokaz da su strukture tajnih službi i dalje pod kontrolom bivšeg režima. Apelujemo na direktora ANB-a da se pod hitno smene svi delovi DPS hobotnice. U Beranama nema mesta za ekstremizam. Ovaj grad ne zaslužuje epitete koje oni pokušavaju da nametnu i ne toleriše pokušaj šovinizma po raznim osnovama. Ovaj sramni čin, usmeren protiv dostojanstva svakog građanina, ni na koji način ne može ugroziti naše zajedništvo u Beranama, niti međunacionalno i versko poštovanje - ubeđen je Šćekić, koji je pozvao nadležne organe da nalogodavci i počinioci ovog sramnog dela budu što prije pronađeni i procesuirani.

- Budućnost je otvorena za ljude koji su za mir, stabilnost, napredak, razumevanje i saradnju. Takvi su građani Berana - saopštio je predsednik opštine Berane Dragoslav Šćekić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda