ĐUKANOVIĆ NE RAZUME SOPSTVENU CRNOGORSKU ISTORIJU: Gojko Perović tvrdi da je Milo neumoran u pravljenju podela

Novosti online

24. 01. 2021. u 19:47

REKTOR Cetinjske bogoslovije Gojko Perović izjavio je danas da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović „neumoran u pravljenju i produbljivanju podela“ u zemlji.

ЂУКАНОВИЋ НЕ РАЗУМЕ СОПСТВЕНУ ЦРНОГОРСКУ ИСТОРИЈУ: Гојко Перовић тврди да је Мило неуморан у прављењу подела

Foto: N. Karlić

Perović je naglasio da je Srpska pravoslavna crkva, iako ima nacionalni predznak, crkva svih vernika, bez obzira na naciju.

Perović je za agenciju MINA naglasio da crkvu ne zanimaju identitetske podele, jer je ona, kako je naveo, namenjena svim ljudima dobre volje.

- Ali ovakvi anticrkveni tonovi sa kongresa jedne nominalno građanske i sekularne stranke zbunjuju ljude, svađaju braću i nanose društvenu štetu - poručio je Perović.

On je ocenio da Đukanović nije razumeo građane države čiji je predsednik, kao što, kako je rekao, ne razume sopstvenu crnogorsku istoriju.

Perović je naglasio da SPC ima jasan i nedvosmislen kontinuitet sa crkvom iz Kraljevine Crne Gore, „koja je bila i svetosavska i vidovdanska i koja je čuvala jasnu orijentaciju ka obnovi jedinstva s Pećkom patrijaršijom, koje se i desilo i koje su podržali svi njeni svestenici, vladike i monasi“.

Đukanović je ranije danas optužio Srbiju da ugrožava suverenitet svojih suseda po istom receptu iz devedesetih, a Srpsku pravoslavnu crkvu nazvao je „najopakijim instrumentom velikosrpskog nacionalizma“.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest