SVI OČEKUJU DOBRE REZULTATE: Hercegnovske političke partije uoči lokalnih izbora

V. V.

31. 01. 2021. u 15:33

HERCEG Novi će najkasnije do kraja prve sedmice maja imati lokalne izbore, a Skupština opštine će nakon toga imati 35, a ne kao do sada 34 odbornika.

СВИ ОЧЕКУЈУ ДОБРЕ РЕЗУЛТАТЕ: Херцегновске политичке партије уочи локалних избора

Foto arhiva

Odluka o broju odbornika je dobra, jer će građani imati jednog predstavnika više u lokalnom parlamentu, a u slučaju nerešenog glasanja taj jedan glas donosiće prevagu.  Za kvorum će i dalje biti potrebno 18 mandata.

Predsednik hercegnovske Skupštine opštine  Nikola Samardžić (Demokrate), očekuje raspisivanje  lokalnih izbora za 9. maj.

– Demokrate očekuju dobar izborni rezultat na osnovu rada u prethodne četiri godine, u okviru kojih smo pokazali da radimo za dobrobit građana. Nadamo se da ćemo napredovati što se tiče broja odbornika i da ćemo i u narednom mandatu činiti kostur vlasti u Herceg Novom ,kaže Samardžić.

Na lokalnim izborima 2017. godine Demokrate su osvojile devet  mandata i uslovile formiranje vlasti u Herceg Novom.

I u Novskoj listi očekuju dobar rezultat kaže Jovan SubotićTo znači da žele da održe trend I da nakon izbora imaju barem jednog odbornika više.

– Ono što znamo je da smo na terenu prepoznati kao stranka sa puno simpatija, kao neko ko je pokazao da zaista forsira lokalnu priču i da se potpuno zalaže za ideju da je Herceg Novi na prvom mestu. Očekujemo zbog toga i ovoga puta  bolji rezultat nego „plus jedan odbornik" – objasnio je Subotić.

Primetan pad povjerenja  glasača DPS Zoran Kovačević smatra uobičajenim  oscilacijama "koje se dešavaju na političkom tržištu."

– DPS kao ubedljivo najjača partija u prethodnih 30 godina, bilo na državnom ili lokalnom nivou, očekuje da će i na ovim izborima u Herceg Novom DPS zadržati   tiu poziciju, uveren je Kovačević.

Pripreme za lokalne izbore već su počei u Demokratskom frontu, ističe  Živko Krunić.

– Radimo i radićemo na širokoj koaliciji „Za Budućnost Herceg Novog". Ne znamo u kojem će kapacitetu ta koalicija biti ali se nadamo i činićemo sve da bude u najširem kao što je bila u avgustu prošle godine na republičkim izborima – objasnio je Krunić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna