U CRNOJ GORI NAJAVLJENE JOŠ RIGOROZNIJE MERE: "Policijski čas je tek početak, s obzirom na epidemiološku situaciju"

Tanjug

11. 02. 2021. u 09:45

U CRNOJ Gori je ponovo uveden policijski čas i restriktivno radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata, a u nekim gradovima škole će raditi onlajn, a direktor Instituta za javno zdavlje Igor Galić kaže da je ovo tek početak rigoroznih mera, s obzirom na epidemiološku situaciju.

У ЦРНОЈ ГОРИ НАЈАВЉЕНЕ ЈОШ РИГОРОЗНИЈЕ МЕРЕ: Полицијски час је тек почетак, с обзиром на епидемиолошку ситуацију

Foto Depositphotos

U Crnoj Gori je ponovo uveden policijski čas i restriktivno radno vreme kafića i ugostiteljskih objekata, a u nekim gradovima škole će raditi onlajn, a direktor Instituta za javno zdavlje Igor Galić kaže d je ovo tek početak rigoroznih mera, s obzirom na epidemiološku situaciju.

Galić je gostujući u Jutarnjem programu RTCG zamolio građane da te mere shvate kao posebno upozorenje.

 - Molim građane da ove mere shvate kao posebno upozorenje pred neke jako rigoroznije mere, mada će to sve zavisiti od epidemiološke situacije - dodao je on.

Razlika u mišljenju radnih tela bila je, kako kaže, vezana za PCR testiranje prilikom ulaska u Crnu Goru.

 - Tela kao što su Komisija i Savet su naglasile da smo mi turistička zemlja i da moramo u što dužem periodu da ostanemo otvoreni. PCR nas neće zaštititi od ulaska virusa u zemlju, pogotovo, kada je toliko raširena lokalna transmisija - kazao je Galić.

 - Prikupljeno je 23 testiranih na sumnjive slučajeve britanskog soja virusa i 17 koji su bili pozitivni i koji su poslati na kontrole - reka je Galić i dodao da će ti rezultati odmah biti poznati javnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije